El Campus Professional de la UVic-UCC inaugura oficialment el curs
Format pels centres Kreas a Olot i Teknós a Vic, ha posat en marxa tres cicles formatius de grau superior que ja funcionen a ple rendiment
Olot, 20 d’octubre de 2014.– Avui ha tingut lloc a l’Auditori del Casal Marià d’Olot l’acte acadèmic d’inauguració de curs dels centres Kreas i Teknós, que formen el Campus Professional de la UVic-UCC.
L’acte ha estat presidit per l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, i ha comptat amb la presència de Xavier Casares, president del Consell de Formació Professional de Catalunya, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, el president de la FECIC, Michael Schara, i del rector de la Universitat i president de Kreas, Jordi Montaña. Dani Pérez, director de Persones i Organització de la Farga Group, ha estat l’encarregat de pronunciar la lliçó inaugural sobre “Sap, sap fer i sap ser el professional competent”.
A través dels centres Kreas a Olot i Teknós a Vic, una cinquantena d’alumnes han iniciat aquest setembre la seva formació en el nou Campus Professional de la UVic-UCC, que inicia el seu camí oferint tres cicles formatius de grau superior. D’una banda, el CFGS Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, que s’imparteix al centre Kreas, a l’edifici de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot. I de l’altra, el CFGS Animacions 3D, jocs i entorns interactius, i el CFGS Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, que s’imparteixen a l’edifici de la Farinera de Vic. El model formatiu que s’ofereix en aquests tres cicles és de caràcter dual, que vol dir que els alumnes faran bona part de la seva formació en empreses del sector.
Durant la inauguració, Michael Schara, president de la FECIC, ha destacat l’esforç que han fet moltes institucions per poder tirar endavant aquest projecte de formació dual i ha demanant als estudiants que tinguin bona actitud per afrontar els reptes de futur.
Per la seva banda Xavier Casares, president del Consell Català de la Formació Professional, ha expressat el suport de la Generalitat en el projecte, ja que segons ha afirmat “el creixement econòmic passa per enfortir la formació professional, tal com ha fet Alemanya”.
Jordi Montaña, rector de la UVic-UCC i president de Kreas, ha esmentat la importància de l’acte, ja que “enceta un format nou d’estudis, adreçat a un públic diferent i que amplia l’oferta que es pot realitzar en el territori proper”.
Per Josep M. Vila d’Abadal, alcalde de Vic i president de la FUB, el Campus Professional de la UVic-UCC ha estat clau per portar el projecte universitari a la ciutat d’Olot i ha agraït la confiança que la capital de la Garrotxa ha fet a la Universitat de Vic.
Per últim, Josep M. Corominas, ha afirmat que el Campus Professional “és el salt endavant d´una tradició d’estudis professionals que ja fa molts anys que s’ofereixen a Olot, gràcies al suport del seu potent teixit industrial. I ha afegit que “estic convençut que serem una experiència d’èxit.”
Kreas i Teknós
Kreas, amb una vintena d’estudiants, neix de la mà de la Federació Catalana d’Indústries Càrnies (FECIC) que aglutina més del 96% de la producció càrnia catalana, i de la Fundació Universitària Balmes (FUB), entitat titular de la Universitat de Vic, amb un clar posicionament de servei al territori i a les seves empreses.
Té per objectiu esdevenir un centre de formació professional de qualitat de l’àmbit de la indústria càrnia i agroalimentària, que neix amb la voluntat de formar i qualificar els treballadors d’aquest sector per contribuir a la millora de la seva competitivitat. Aquest trimestre, Kreas ha començat a impartir dos certificats de professionalitat, totalment duals.
Per al seva banda, Teknós, amb trenta estudiants, és un centre de formació professional en tecnologia i comunicació gestionat per la Fundació Universitària Balmes (FUB) i la Fundació Educació i Art (Feduart) de l’Ajuntament de Vic. Vol esdevenir un centre de referència en formació professional en el sector multimèdia amb l’objectiu de formar i reciclar professionals de l’àmbit la comunicació i l’audiovisual, vinculat amb el teixit productiu del territori mitjançant el sistema d’estudi dual, amb vincles a nivell internacional.
El Campus Professional de la UVic-UCC ha vingut a omplir un buit creixent en la demanda d’estudis de CFGS, segons indica Inserció laboral dels ensenyaments Professionals 2013. Aquest mateix estudi apunta que el nivell d’ocupabilitat dels estudiants d’aquests cicles se situa entre el 57% i el 73%, en funció de l’àmbit d’estudi.