Guillem Rodríguez: ‘Vaig mirar quin era el sector amb més ofertes de treball i vaig optar per l’alimentació’
Un cop vaig acabar el batxillerat vaig fer el cicle formatiu de grau superior d’Aplicació i Desenvolupament de Projectes de construcció. Llavors vaig decidir passar a fer estudis universitaris en Arquitectura tècnica i la corresponent retitulació a Enginyeria de la Construcció.
Quin és el motiu pel qual decideixes canviar de rumb i reorientar la teva carrera professional?
El motiu pel qual em vaig plantejar el canvi és degut a la crisis econòmica, ja que el sector de la construcció s’ha vist molt afectat. Amb la carrera acabada i havent enviat molts currículums, tant a nivell català, com espanyol com algun d’internacional (bàsicament en llocs de parla anglesa) i com que en cap cas no vaig obtenir resposta, vaig emigrar un any i mig a Londres. Acabat aquest període, i per motius personals, vaig decidir tornar i enfocar el tema laboral des d’un altre punt de vista. En aquest cas es podria dir que va incloure un nou punt de partida. Vaig mirar-me amb deteniment quin era el sector amb més ofertes al mercat de treball, i va resultar que era el sector de l’alimentació. És un sector amb un creixement alt tot i la crisi. Sí que puc dir que no va ser fàcil, sobretot quan has estudiat una carrera, decidir fer un canvi d’aquesta magnitud, tot i que vaig agafar-m’ho amb molt d’entusiasme.
Com valores la formació que reps a Kreas al llarg d’aquest primer any? Quin àmbit del sector alimentari t’atrau més?
Crec que la formació rebuda s’ajusta als objectius fixats. Sí que puc dir que a vegades no és fàcil compaginar els estudis i la feina. Però cal ser constant i agafar-se el dia a dia com un repte. Com tot, per a mi també té una vessant d’interès el tema de l’alimentació en general. El fet de poder controlar, o més ben dit, tenir coneixement del que ingerim fa que em sigui més fàcil de seguir, i que em costi més perdre la motivació per aquest tipus de formació. És veritat que generalment no estem prou conscienciats sobre la qualitat dels productes alimentaris que trobem al mercat, i crec que hauríem de començar de prendre consciència sobre el tema.
En quina empresa estàs complementant la part de formació dual? i com valores l’experiència?
Estic complementant la meva part de formació dual a l’empresa Casa Tarradellas, concretament a Pizzes 3, amb una valoració molt positiva ja que no només estic veient com funciona una empresa d’aquesta magnitud, sinó que, mentre estic al meu lloc de treball estic veient i posant en comú la majoria dels continguts estudiats i assolits en les classes. N’estic molt content i entusiasmat.
Quin consell li donaries a un estudiant que s’està plantejant el seu futur professional i no té clar el camí a agafar?
El meu consell és que no tingui por a fer un canvi. La vida dóna moltes voltes i no saps mai quin és el millor camí a seguir. A vegades no cal buscar gaire i el camí és molt recte, i altres vegades cal agafar nous camins, plens de pedres i que no saps on et porten, però que al anar caminant t’adones que el que semblava un repte és converteix en un fet.