Amb l’objectiu de respondre a la necessitat d’incorporar personal qualificat al sector alimentari, Grup Alimentari Argal ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació KREAS per formar i qualificar els professionals del sector carni del futur. La primera edició d’aquest programa va arrancar el passat 4 d’octubre i compta amb la participació d’una quinzena de joves. Durant un any, els participants combinaran sessions pràctiques i teòriques, i tindran garantit un contracte laboral remunerat i formació professional en el sector.
El programa proporcionarà als alumnes els coneixements necessaris en l’elaboració de productes carnis industrials i les operacions auxiliars de la indústria alimentària com, per exemple, la preparació de matèries primeres, la utilització d’equips i maneig d’instal·lacions per a l’elaboració de productes alimentaris, l’envasament i empaquetament, o la manipulació de càrregues en elevadors.
L’èxit del model es basa en formació dual total que combina la pràctica i la teoria. Els joves participants treballaran en una empresa pionera del sector com és Argal mentre que assistiran també a sessions de formació teòrica, repartint així el seu temps entre hores d’estudi i hores de formació laboral.
“El compromís amb la innovació passa per la formació dels més joves, que en uns anys seran el futur del sector,” explica Marta Sans, Directora de Recursos Humans de Argal. “Estem molt satisfets d’aquesta col·laboració amb KREAS i esperem mantenir-la durant molts anys més”. Amb aquesta nova col·laboració, Argal aposta per la form ació de professionals qualificats dins del sector alimentari general i el carni en particular.
Sobre la Fundació KREAS
La Fundació KREAS és un centre de formació professional en l’àmbit de la indústria càrnia i agroalimentària que neix de la mà de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC), la Universitat de Vic i el suport de l’Ajuntament d’Olot amb un clar posicionament de servei al territori i a les seves empreses.
Sobre Grup Alimentari Argal
Amb 100 anys d’experiència, Argal compta amb una àmplia gamma d’elaborats carnis (pernil cuit, pernil guarit, gall dindi, embotits, fuet i patés, entre altres) i de solucions de menjar (amanides refrigerades llistes per menjar i uns altres) inclosos en diverses gammes: Bonnatur d’Argal, Argal al Plat, ArgalOliving i Argal Amanides. Després d’un segle d’història, Argal segueix apostant per la qualitat, el desenvolupament i la innovació amb una àmplia gamma de productes de qualitat, bons, naturals i saludables.
El Grup Alimentari Argal compta amb centres de producció a Catalunya, Navarra i Extremadura i disposa d’una xarxa comercial pròpia, 9 centres de distribució en tota Espanya i exporta a més de 20 països a través de filials o distribuïdors. www.argal.com