La inserció laboral és del 80% i ja s’han fet 10 promocions amb alumnes entre 18 i 25 anys
El passat 9 de juliol, va tenir lloc l’acte de commemoració de les deu primeres promocions de certificats de professionalitat d’operari en la indústria alimentària en modalitat dual, que s’han fet al centre homologat per Kreas a bonÀrea, Guissona. L’acte, celebrat a la sala d’actes de bonÀrea Agrupa, va comptar amb la presència de l’Hble. Sr. Chakir el Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, el president de bonÀrea, Sr. Jaume Alsina, la directora de Kreas, Sra. Mònica Furtet i el director de Recursos Humans de bonÀrea, Sr. Antoni Condal, i entre d’altres personalitats, així com els alumnes de les deu promocions i els seus respectius familiars.
L’any 2014, quan es van regular els certificats de professionalitat, bonÀrea en col·laboració amb Kreas van ser pioners en iniciar aquesta formació fent dos promocions cada any, d’uns 18/20 joves cada promoció. Aquesta iniciativa buscava donar una sortida als joves de 18 a 25 anys de Guissona i la comarca, que havien acabat l’ESO i volien treballar, però no tenien un ofici. Actualment, 5 anys més tard, 180 alumnes han obtingut un certificat de professionalitat en la indústria alimentària, amb una inserció laboral del 80%.
Aquest certificat de professionalitat està vinculat a un contracte de formació i aprenentatge retribuït, que alterna la formació teòrica/pràctica d’un ofici (25%) amb el desenvolupament d’aquest ofici (75%) a les pròpies instal·lacions de bonÀrea. Una vegada obtinguda aquesta certificació, gran part dels alumnes passen a formar part de la plantilla de bonÀrea en contracte indefinit.
Kreas col·labora amb més d’una trentena d’empreses del sector alimentari a Catalunya per formar i qualificar els treballadors de la indústria alimentària mitjançant el model de formació dual amb una elevada taxa d’inserció laboral. Des de la seva constitució, l’any 2014, més de 900 alumnes han passat pels diferents programes formatius de Kreas i un 96% dels alumnes que finalitzen el programa dual s’incorporen a treballar en empreses del sector alimentari.