L’empresa osonenca Embutidos Monells, S.A, amb dues plantes productives a San Miquel de Balenyà i una a Sant Hipòlit de Voltregà, serà la primera empresa del sector alimentari de la comarca en implementar el model de formació dual KREAS.
Avui s’inaugura a Osona, de la mà d’Embutidos Monells i la Fundació KREAS, uns nous espais formatius que acolliran la primera promoció d’alumnes d’Osona que seguiran un programa de formació professionalitzadora en format dual. Aquest model dual garanteix als alumnes combinar formació teòrica a l’aula amb formació pràctica i treball retribuït a l’empresa.
La primera promoció està formada per 15 nois i noies d’entre 18 i 25 anys que han superat un procés de selecció que els permetrà, contractats per l’empresa, obtenir un certificat de professionalitat en indústries alimentàries i especialització en indústries càrnies. Més concretament, el programa proporcionarà als alumnes els coneixements necessaris en l’elaboració de productes carnis industrials i les operacions auxiliars de la indústria alimentària com, per exemple, la preparació de matèries primeres, la utilització d’equips i maneig d’instal·lacions per a l’elaboració de productes alimentaris, l’envasament i empaquetament, o la manipulació de càrregues en carretons elevadors.
La Fundació KREAS, impulsora de la iniciativa, és una fundació sense ànim de lucre que va néixer el 2013, amb l’objectiu de contribuir a la professionalització del sector alimentari gràcies a la posada en marxa de diferents programes de formació dual adaptats a les necessitats del sector alimentari i del territori.
“Osona és una comarca on pràcticament el 30% dels llocs de treball es concentren en l’explotació, producció i comercialització de productes alimentaris i amb una tendència a la baixa de la taxa d’atur” explica Mònica Furtet, directora general de KREAS. “ I justament per aquest motiu és molt necessari que les empreses del sector inverteixin en la formació i qualificació dels seus treballadors per consolidar les seves plantilles i adaptar-les als reptes actuals i de futur. “
“El compromís amb la innovació passa per la formació dels més joves, que en uns anys seran el futur del sector “, explica Marta Sans, directora de Recursos Humans d’Argal, Grup Alimentari on pertany l’empresa osonenca. “Estem molt satisfets d’aquesta col·laboració amb KREAS i esperem mantenir-la durant molts anys més”.