El passat divendres dia 26 d’octubre de 2018 es van presentar a Olot els tres projectes finalistes de la 2a edició del Premi INNOVACC a la innovació tecnològica en l’àmbit carni. Seguidament el jurat es va reunir per avaluar els projectes presentats.
El Premi INNOVACC a la innovació tecnològica té com a objectiu incentivar projectes d’innovació tecnològica dins l’àmbit educatiu català enfocat al sector carni. Aquest premi pretén ser el reconeixement a la tasca realitzada per l’estudiant i pel tutor i departament del centre educatiu al qual pertany.
Enguany, tres alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Processos i Qualitat en la indústria alimentària de la promoció 2016-2018 de KREAS van presentar-se a aquesta convocatòria i una d’elles, la Júlia Sendra, ha quedat entre les tres candidatures finalistes. El projecte de Sendra sobre la millora del control de la qualitat de l’envasat en un producte carni concret ha permès eliminar el malbaratament de producte alimentari en aquesta part del procés i una reducció molt significativa dels residus plàstics que generava l’antic mètode de control.
Els tres projectes finalistes van ser defensats davant dels membres del jurat format per Jacint Arnau (IRTA), Xavier Espuña (Esteban Espuña SA), Narcís Cañigueral (Embutidos Monter SAU), Josep Collado (FECIC), Llorenç Freixanet (Metalquimia), Jaume Sió (DARP), Alberto Pezzi (ACCIÓ), Ricard Parés (PORCAT) i Narcís Grèbol (ex-secretari d’INNOVACC). Els altres dos finalistes són estudiants de grau en enginyeria agroalimentària de la Universitat de Girona.
Es preveu la celebració de l’acte d’entrega del premi el proper dia 19 de desembre de 2018.