14 estudiants i 2 professors de la regió de Antalya (Turquia) fan estada de tres setmanes a la Garrotxa i Osona per conèixer de més a prop l’experiència formativa dels estudiants de formació dual de la Fundació Kreas.
La setmana passada van arribar a la comarca un grup de 16 persones provinents de l’institut de formació professional de la província marítima turca d’Antalaya. Es tracta de 14 alumnes i 2 professors que s’han traslladat a la Garrotxa i Osona per conèixer de primera mà l’experiència en formació dual de la Fundació KREAS. La durada de l’estada és de tres setmanes i inclou una formació teòrica en qualitat i seguretat alimentària, diversos tallers pràctics i visites a empreses. Les classes són impartides en anglès i els alumnes tenen programades diverses activitats acadèmiques i culturals amb els alumnes catalans que segueixen el cicle formatiu de grau superior de processos i qualitat en la indústria alimentària.
La formació teòrica inclou els àmbits fonamentals de la qualitat i seguretat alimentària, prerequisits, APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Controls Crítics), Innovació alimentària, etc. Per altra banda, es faran tallers de proteïnes a través de l’elaboració de diferents aliments com el formatge i altres tallers de cereals i d’elaborats carnis.
Els alumnes ja han visitat empreses com Frigorífics Ferrer, una de les empreses líder en distribució de congelats alimentaris ubicada a Osona així com La Fageda, clar exemple de projecte empresarial i social de la Garrotxa.
Alumnes turcs i catalans faran sessions d’intercanvi cultural que els permetrà conèixer amb més profunditat les costums, tradicions i oportunitats en el sector alimentari que ofereixen ambdós països.
We are so happy to welcome a delegation of students coming from Antalya, Turkey. They will spend three weeks with us learning about food production and safety. We have planned a very interesting and didactic schedule.
Hoşgeldiniz!!