Aquest mes de setembre ha començat a Olot un nou curs acadèmic amb la cinquena promoció de futurs tècnics superiors de processos i qualitat en la indústria alimentària. Gràcies al model 100% dual que imparteix la Fundació KREAS, els alumnes combinen l’aprenentatge teòric a l’aula amb l’aprenentatge pràctic i de treball efectiu a l’empresa.
Divuit alumnes han superat un procés de selecció i abans de finals d’any s’incorporaran progressivament en diferents indústries alimentàries. Una de les novetats d’aquest curs és la diversitat dels alumnes en quan a estudis previs i a lloc d’origen. Es tracta d’un perfil d’alumnes amb procedències acadèmiques molt diferents. Per aquest motiu, enguany s’ha incorporat una formació prèvia d’anivellament que permet, d’una banda, conèixer la situació real de partida i, per altra, dotar de recursos i eines a l’alumne per millorar el seu posterior rendiment.
Un altre dels aspectes que més reclama l’entorn laboral són les competències transversals d’aquests aprenents que s’incorporen al projecte de formació dual. Responsabilitat, implicació, flexibilitat, treball en equip, etc. són valors que des del centre es treballen en el marc de cada unitat formativa.
Tenint en compte les anteriors promocions, Kreas ha format a un total de 84 tècnics de processos i qualitat en la indústria alimentària. El 100% d’aquests alumnes segueixen el model dual Kreas que inclou un contracte laboral de formació i aprenentatge de 2 anys de durada més l’obtenció de la titulació. Acabats els estudis, de les tres promocions que ja han finalitzat la formació, un 73% dels alumnes es van incorporar al mercat laboral amb contractes indefinits, ja sigui en la mateixa empresa on havien fet la formació dual com en altres indústries del sector alimentari. La resta, un 27%, es van incorporar amb contractes temporals o bé han decidit seguir estudiant i posposar per més endavant l’entrada al mercat laboral.
Els alumnes de la primera promoció de Kreas es van incorporar al mercat laboral amb contractes indefinits i estan ja actualment ocupant càrrecs de responsabilitat i llocs de treball clau en diferents empreses del sector alimentari.
El cicle formatiu de grau superior és una part de les accions que impulsa la formació Kreas, però hi ha un altre volum d’alumnes que s’incorporen al mercat laboral a través de la formació que ofereixen els certificats de professionalitat i formació contínua. En total, en aquests quatre anys més de 700 alumnes s’han format a les aules de KREAS i s’han impartit més de 19.000 hores de formació.
D’altra banda, Olot va acollir el dimarts dia 16 d’octubre la inauguració de curs acadèmic 2018/2019 del Campus Professional de la UVic-UCC de la que KREAS forma part. L’acte va tenir lloc a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, i va ser presidit pel rector de la Universitat, Joan Masnou i per l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas.