La Fundació KREAS ha participat en la Fira Alimentaria 2018 amb molts bons resultats. D’una banda, ha organitzat una taula rodona amb tres experiències empresarials d’èxit i, de altra, ha comptat amb un espai compartit amb la FECIC on ha pogut atendre visites programades i informar sobre el seu projecte educatiu dual.
Sota el títol “KREAS, casos d’èxits en la Formació Professional Dual”, tres empreses pioneres en la implementació de polítiques de formació del seu capital humà han compartit amb els més de 50 assistents a la jornada la seva experiència. La taula rodona, organitzada per la Fundació, va comptar amb la presència de tres directors de recursos humans de tres empreses de llarga trajectòria i localitzades en diferents punts del territori com: BonÀrea Agrupa, representada pel seu director de RRHH i RRPP, Antonio Condal; Noel Alimentària, representada per la seva directora de RRHH i PRL, Mònica Vidal, i l’Escorxador d’Avinyó, representat pel seu director de producció i RRHH, Genís Borralleras. La directora general de KREAS, Mònica Furtet es va encarregar d’iniciar la sessió donant a conèixer el projecte i posteriorment moderar el debat, que va tenir una molt bona acceptació.
Durant el debat, el director de RRHH i RRPP de BonÀrea Agrupa, Antonio Condal, va destacar “que han creat un model únic que utilitza la formació dual com a sistema de selecció per incorporar talent jove a l’empresa amb un èxit d’inserció laboral superior al 90%”. BonÀrea va ser la primera empresa alimentària en implementar l’any 2014 el model de formació dual kreas en certificats de professionalitat i a data d’avui ja van per la 8a promoció.
La directora de RRHH i PRL de Noel Alimentaria, Mònica Vidal, va ressaltar que “l’empresa va ser una de les pioneres en potenciar la implementació del cicle formatiu de grau superior 100% dual per cobrir càrrecs tècnics de processos i qualitat”. També va afegir que “Noel necessita incorporar constantment personal qualificat i la formació dual que ofereix KREAS és una molt bona oportunitat per captar i formar nou talent”. Així, Vidal va posar com a exemple casos d’èxit de persones que es van incorporar a l‘empresa com a aprenents i actualment ocupen llocs clau dins de l’empresa.
El director de producció i RRHH de l’Escorxador d’Avinyó, Genís Borralleras, va valorar molt positivament l’experiència en el model dual i justificava “la necessitat de donar a conèixer millor entre els joves les oportunitats que ofereix el sector ja que segueix essent poc vocacional”.