Una de les problemàtiques que segueix afrontant la indústria alimentària a data d’avui és la dificultat per cobrir llocs de treball amb personal qualificat. Sovint, aquesta dificultat es veu agreujada pel fet que cada vegada són menys els joves que opten per cursar estudis de la branca industrial alimentària com a primera opció.
Segons les darreres dades publicades per l’Observatori econòmic i social i mediambiental de la Garrotxa, tan sols un 4,9% dels alumnes garrotxins de cicles formatius van optar per estudis de grau mitjà i superior en indústries alimentàries. A nivell universitari, les ciències socials i jurídiques encapçalen la llista amb un 46,3%, respecte un 18,8% en enginyeria i arquitectura i tan sols un 9% en ciències. A l’altra cara de la moneda, el sector alimentari a la Garrotxa ocupa un 42% de la població activa i representa el 49% del volum de facturació.
Conscients de la necessitat d’incorporar més talent a la indústria alimentària i de la manca d’interès per part dels joves, la Fundació KREAS ha rellançat una nova edició de la campanya #aquíhihafeina amb l’objectiu de despertar la vocació per treballar en el sector alimentari per part dels més joves. Aquesta campanya inclou una sèrie de tallers i xerrades que apropen la indústria agroalimentària d’una manera dinàmica, educativa i divertida. Pel que fa als tallers, se n’han seleccionat sis d’entre l’àmplia oferta que té la Fundació. Aquests tallers estan estructurats amb una part teòrica i una part pràctica i van adreçats a diferents nivells acadèmics: educació primària, secundària, batxillerat i cicles formatius. L’oferta s’ha fet arribar a totes les escoles i instituts de les comarques gironines i més d’una quinzena ja s’han interessat per poder-s’hi acollir.