“La formació professional lligada a l’empresa és el camí del futur“
El sector agroalimentari és un dels que estan resistint millor la crisi. Com veieu el seu futur?
La crisi afecta quasi tots els sectors. Tot i la potència del sector agroalimentari, també pateix recessió, per la disminució del consum de les llars i la compra de productes més econòmics. Tot i així, hem mantingut les inversions en tecnologia i en R+D, per assegurar-nos el futur, mirant el mercat interior i l’exterior.
El Grup Alimentari Guissona segueix creixent, ocupeu més de 4.000 persones. Quins factors a nivell de política d’empresa creieu que són determinants per aconseguir-ho?
Durant aquests anys de crisi, força complicats, hem anat creixent en vendes, principalment pel nostre avantatge competitiu: tenir la integració vertical completa, que tanca tot el cicle productiu des de la granja fins al consumidor, sense intermediaris, que permet assegurar la màxima qualitat i el millor preu.
Quin és el prototip de professional que busqueu?
A causa de la multitud d’activitats que desenvolupem, busquem tot tipus de professionals, especialment responsables, operaris qualificats i tècnics de manteniment, enginyers, tècnics dels aliments, veterinaris, informàtics i altres tècnics i personal de gestió, amb un denominador comú: joves, amb ganes d’aprendre i progressar, vinculats i/o adaptats a l’entorn rural.
¿Com valoreu l’àmbit de la formació professional dual i com creieu que us ajuda Kreas?
Des d’un primer moment vam apostar per la formació professional lligada a l’empresa, signant el primer conveni de col·laboració l’any 2005. La formació professional dual representa el pas més evolucionat d’aquest tipus de col·laboracions per les quals apostem fermament. Gràcies a Kreas pretenem arribar a un col·lectiu jove, amb estudis o sense, que vulguin esdevenir professionals de la indústria alimentària amb una formació específica del sector.