Visita guiada dels alumnes de KREAS a Olot Meats
L’alumnat que ha visitat les instal·lacions pertany a la primera promoció a les comarques gironines del programa pilot “Aprenent i Treballant” del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el qual participa l’empresa NOEL Alimentària, la Fundació KREAS i la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC). Els 16 alumnes que formen part d’aquest programa pioner en formació dual estan cursant diferents matèries vinculades a la preparació de matèries primeres, a l’envasat i empaquetat, a la manipulació de càrregues i a les operacions bàsiques de processos de productes alimentaris, entre d’altres. La formació a l’aula teòrica de KREAS es complementa amb formació pràctica dins la pròpia empresa NOEL. Tots els alumnes estan contractats per l’empresa en modalitat de formació i aprenentatge.
El centre que han visitat, “Olot Meats” , està participat per Càrniques Celrà i el grup Noel Alimentària, i està especialitzat en el sector porcí. Compta amb un túnel de refrigeració per a 2000 porcs i amb una cambra d’estabilització – entre 0º i 2º- per a 6000 porcs. També disposa de sistemes de producció altament robotitzats que minimitzen la contaminació durant el procés específic de sacrifici dels animals. Actualment, ocupa uns 200 treballadors i preveu seguir creixent.