El certificat de professionalitat és un document oficial que acredita com a professional competent per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències de la producció i l’ocupació. És a dir, que té els coneixements i les habilitats per desenvolupar-la de forma correcta i d’acord amb les exigències del mercat.
A més, un certificat de professionalitat acredita les competències professionals d’una persona, independentment de si s’han obtingut a través de l’experiència professional o de la formació, tant formal com no formal.
Un certificat de professionalitat de tercer nivell et donarà accés al cicle formatiu de grau superior de KREAS, prèvia prova d’accés.
Aquest certificat de nivell 1 acredita a qui el tingui la capacitat de realitzar operacions de suport a la recepció i preparació de les matèries primeres i auxiliars que intervenen en els processos productius. També és capaç de col·laborar en aquests processos, ajudant en les operacions rutinàries i senzilles d’elaboració i envasat de productes alimentaris, d’acord a les instruccions de treball i a les normes d’higiene i seguretat específiques. I, finalment, per al maneig de carretons elevadors, per a la càrrega i descàrrega de mercaderies, amb les precaucions degudes.
A) Perfil professional i perspectives laborals
Aquest certificat et prepara per actuar de forma competent com a mosso de magatzem, torero/a, peó de la indústria d’alimentació i begudes, operador de maquinària per elaborar i envasar producte alimentari i activitat relacionada amb la recepció i preparació de matèries primeres.
B) Programa
El programa té una durada de 300 hores lectives repartides amb els següents mòduls formatius:
Preparació de matèries primes
Operacions bàsiques de processos de productes alimentaris
Envasat i empaquetat de productes alimentaris
Manipulació de càrregues amb carretons elevadors
Pràctiques professionals no laborals (exempt en la formació dual)
C) Requisits d’Accés
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi. Per a inscripció, contacteu amb KREAS. Aquí
Aquest certificat de nivell 1 acredita a qui el tingui la capacitat de realitzar operacions de neteja i higiene d’equips i instal·lacions, ajudar en les seves tasques de manteniment de primer nivell i manejar carretons i dispositius de transport intern de mercaderies, d’acord amb la normativa aplicable d’higiene i seguretat generals i específiques de la indústria alimentària.
A) Perfil professional i perspectives laborals
Aquest certificat et prepara per actuar de forma competent en el departament de manteniment, dedicat a la indústria alimentària, en empreses de mida mitjana o gran, desenvolupan la seva activitat depenent, si escau, funcional i/ jeràrquicament d’un superior.
B) Programa
El programa té una durada de 240 hores lectives repartides amb els següents mòduls formatius:
Manteniment bàsic d’instal·lacions i màquines en la indústria alimentària
Manipulació de càrregues amb carretons elevadors
Pràctiques professionals no laborals (exempt en la formació dual)
C) Requisits d’Accés
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi. Per a inscripció, contacteu amb KREAS. Aquí
Aquest certificat de nivell 1 acredita a qui el tingui la capacitat de realitzar operacions auxiliars de magatzem, recepció, desconsolidació, ubicació bàsica, preparació i expedició de càrregues i descàrregues, de manera coordinada o en equip, sota la supervisió d’un responsable
A) Perfil professional i perspectives laborals
Aquest certificat et prepara per actuar de forma competent com a mosso de magatzem, torero/a, preparador de comandes, embalador-empaquetador o peons del transport en general.
B) Programa
El programa té una durada de 210 hores lectives repartides amb els següents mòduls formatius:
Operacions auxiliars d’emmagatzematge
Preparació de comandes
Manipulació de càrregues amb carretons elevadors
Pràctiques professionals no laborals (exempt en la formació dual)
C) Requisits d’Accés
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi. Per a inscripció, contacteu amb KREAS. Aquí
A) Perfil professional i perspectives laborals
Aquest certificat et prepara per actuar de forma competent com a carnisser/a, cansalader/a, elaborador/a de productes carnis, i per participar activament en les tasques associades a la preparació i elaboració de productes carnis i de productes precuinats i cuinats.
B) Programa
El programa té una durada de 510 hores lectives repartides en els següents mòduls formatius:
Emmagatzematge i expedició de carn i productes carnis
Condicionament i tecnologia de la carn
Elaboració de preparats carnis frescos
Elaboració i traçabilitat de productes carnis industrials
Pràctiques professionals no laborals (exempt en la formació dual)
C) Requisits d’accés
Els alumnes hauran de complir algun dels següents requisits:
- Estar en possessió del títol d’ESO
- Estar en possessió d’un certificat de professionalitat del mateix nivell
- Estar en possessió d’un certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional
- Complir el requisit acadèmic d’accés als cicles formatius de grau mitjà, o bé haver superat les corresponents proves d’accés regulades per les administracions educatives
- Tenir superada la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 o de 45 anys
- Tenir els coneixements formatius o professionals suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació (proves d’accés al nivell 2 de certificats de professionalitat)
Aquest certificat de nivell 2 acredita la capacitat de realitzar les operacions de valoració, sacrifici i feinejat de diferents espècies animals, preparant-los per al sacrifici. Desfer canals i obtenir peces i despulles comestibles. També certifica la capacitat de classificar i emmagatzemar el producte final complint la normativa tecnicosanitària vigent; de manipular la maquinària i els equips corresponents, i de tenir cura de la neteja de les instal·lacions i els instruments.
A) Perfil professional i perspectives laborals
Aquest certificat prepara per actuar de forma competent en tasques associades amb el sacrifici de l’animal i el procés d’escorxat i desfet de la canal. La persona que disposa d’aquest certificat té capacitat per treballar en la recepció d’animals com a operador de línia de l’escorxador, manipulació de despulles, classificador de canals i peces, així com en la neteja de canals.
B) Programa
El programa té una durada de 470 hores lectives repartides en els següents mòduls formatius:
Sacrifici, feinejat i desfeta d’animals
Desfeta i tecnologia de la carn
Operacions i control de magatzem de productes carnis
Pràctiques professionals no laborals (exempt en la formació dual)
C) Requisits d’Accés i matrícula
Els alumnes hauran de complir amb alguns dels següents requisits:
- Estar en possessió del títol d’ESO
- Estar en possessió d’un certificat de professionalitat del mateix nivell
- Estar en possessió d’un certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional
- Complir el requisit acadèmic d’accés als cicles formatius de grau mitjà, o bé haver superat les corresponents proves d’accés regulades per les administracions educatives
- Tenir superada la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 o de 45 anys
Tenir els coneixements formatius o professionals suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació (proves d’accés al nivell 2 de certificats de professionalitat)
Aquest certificat de nivell 3 acredita la capacitat de gestionar un escorxador, una unitat o una secció a la indústria càrnia, programant, preparant i supervisant els recursos materials i humans, així com la feina necessària per arribar als objectius fixats als plans de producció, qualitat i protecció ambiental. Acredita la capacitat per fer la supervisió de l’aplicació del sistema APPCC, de les bones pràctiques de fabricació i de manipulació, i del control de l’aplicació del sistema de traçabilitat.
A) Perfil professional i perspectives laborals
Aquest certificat prepara per actuar de forma competent com a tècnic/a de control de qualitat en indústries alimentàries, tècnic/a de laboratori de control de qualitat de productes preparats carnis, per al comerç al detall i a l’engròs de carn i productes carnis, així com per esdevenir encarregat/da de control mediambiental, supervisor/a de procés i producte.
B) Programa
El programa té una durada de 600 hores lectives repartides en els següents mòduls formatius:
Gestió de magatzem i comercialització a la indústria alimentària
Organització d’una unitat de producció alimentària
Gestió de la qualitat i del medi ambient a la indústria alimentària
Processos a la indústria càrnia
Elaboració de productes carnis preparats
Control analític i sensorial de la carn i els productes carnis
Pràctiques professionals no laborals (exempt en la formació dual)
C) Requisits d’Accés i matrícula
Els alumnes hauran de complir amb alguns dels següents requisits:
- Estar en possessió del títol de Batxillerat
- Estar en possessió d’un certificat de professionalitat del mateix nivell
- Estar en possessió d’un certificat de professionalitat de nivell 2 de la mateixa família i àrea professional
- Complir el requisit acadèmic d’accés als cicles formatius de grau superior, o bé haver superat les corresponents proves d’accés regulades per les administracions educatives (proves d’accés al nivell 2 de certificats de professionalitat)
- Tenir superada la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 o de 45 anys
Tenir els coneixements formatius o professionals suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació