KREAS, d’on ve aquest nom?

La paraula “kreas” prové del grec κρέας, que significa carn entesa com a aliment. Així mateix, “kreas” és també el primer nom que es va donar l’any 1832 a la proteïna que avui coneixem amb el nom de creatina, la qual és necessària per mantenir en forma la musculatura i garantir un bon rendiment esportiu. Per últim, el mot “kreas” té la mateixa arrel de creació.

Jugant metafòricament amb la paraula “kreas” i d’acord amb les tres línies esmentades, som un centre de creació i transferència de coneixement, en forma i adreçat al sector alimentari.

KREAS, d’on ve aquest nom?

La paraula “kreas” prové del grec κρέας, que significa carn entesa com a aliment. Així mateix, “kreas” és també el primer nom que es va donar l’any 1832 a la proteïna que avui coneixem amb el nom de creatina, la qual és necessària per mantenir en forma la musculatura i garantir un bon rendiment esportiu. Per últim, el mot “kreas” té la mateixa arrel de creació.

Jugant metafòricament amb la paraula “kreas” i d’acord amb les tres línies esmentades, som un centre de creació i transferència de coneixement, en forma i adreçat al sector alimentari.

 

La seu central de KREAS s’ubica a Olot, capital de comarca de la Garrotxa, i dona servei a tot el país. Un territori eminentment industrial, amb un teixit molt consolidat de petita i mitjana empresa però també de grans empreses tractores, majoritàriament de capital local, en què el sector industrial més important és l’agroalimentari, tant per producció com per nombre de treballadors.

Aquest teixit empresarial requereix professionals adequadament formats i excel·lència tecnològica i científica,  i aquesta és la demanda que les empreses de tota la cadena alimentària, i en especial la indústria elaboradora, han traslladat a les entitats participants en el projecte KREAS:  atraure i formar talent, impulsar projectes de recerca aplicada i fomentar la transferència de coneixement i valorització.

 

La Fundació KREAS és una entitat sense ànim de lucre que neix de la mà de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC) que aglutina més del 96% de la producció càrnia catalana, i de la Fundació Universitària Balmes (FUB), entitat titular de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, amb un clar posicionament de servei al territori i a les seves empreses. La Fundació compta també amb la complicitat des dels seus inicis de l’Ajuntament d’Olot que va apostar per un projecte d’èxit en l’entorn empresarial i educatiu que repercuteix directament en el teixit econòmic i social.

El Patronat de la Fundació KREAS és l’òrgan de govern, de representació i d’administració de la Fundació. I està constituït per diferents entitats participants i col·laboradores. La Comissió Executiva té les atribucions delegades estatuàriament, així com del seguiment del compliment i execució dels acords del Patronat i està formada per 6 membres. La Direcció General és la figura que ostenta la direcció i gestió executiva de l’entitat amb el suport d’un equip tècnic, docent i administratiu.

 

La missió de KREAS és generar i atraure talent mitjançant una oferta de formació professionalitzadora de qualitat i rellevant per a la indústria agroalimentària, que permeti fer més competitives les empreses del sector i impulsar la recerca, la innovació i la transferència del coneixement i valorització com a motor de millora.

La visió de KREAS és mantenir els alts estàndards de qualitat aconseguits com a centre de referència de Formació Professional Integrada i esdevenir i consolidar-se com a centre d’innovació i recerca en el sector agroalimentari i de la salut.

La política de qualitat de KREAS recull aquesta missió i la concreta en els següents valors:

  • Voluntat d’aconseguir alts nivells de satisfacció dels alumnes de les nostres accions formatives i de les empreses amb les quals col•laborem.

  • Voluntat d’identificar i donar resposta a projectes de recerca aplicada i transferència del coneixement en les àrees agroalimentàries i de la salut.

  • Voluntat de treballar amb el compliment de les diverses normatives vigents que afecten la prestació del servei.

  • Voluntat de donar resposta a allò que els nostres usuaris necessiten.

  • Voluntat d’aplicar la millora contínua a tots els nostres processos de treball.

 

0+
nombre d’alumnes
0+
hores de formació
0%+
ràtio d’inserció laboral
0+
empreses col·laboradores

Centre integrat de formació i treball

El teu millor aliat per formar-te i treballar en el sector alimentari

KREAS és un centre de formació professional integrat de qualitat de l’àmbit de la indústria agroalimentària, que neix amb l’objectiu de formar i qualificar els treballadors d’aquest sector per contribuir a la millora de la seva competitivitat així com d’impulsar projectes de recerca d’excel·lència en l’àmbit de l’alimentació i la salut.

KREAS ofereix un catàleg de serveis en permanent evolució per donar resposta a les necessitats del teixit econòmic i social.

Centre integrat de formació i treball

El teu millor aliat per formar-te i treballar en el sector alimentari

KREAS és un centre de formació professional integrat de qualitat de l’àmbit de la indústria agroalimentària, que neix amb l’objectiu de formar i qualificar els treballadors d’aquest sector per contribuir a la millora de la seva competitivitat així com d’impulsar projectes de recerca d’excel·lència en l’àmbit de l’alimentació i la salut.

KREAS ofereix un catàleg de serveis en permanent evolució per donar resposta a les necessitats del teixit econòmic i social.

Formació de primer nivell

El nostre professorat té una reconeguda trajectòria professional

El claustre de professors està format per un equip docent amb una àmplia experiència tant en la part acadèmica com en el sector alimentari. Aquest professorat aplica el pla pedagògic de l’entitat basat en una metodologia minuciosament creada per donar resposta a les necessitats que alumnat i empresa requereixen. A més, cada estudiant té un tutor psicopedagògic que l’acompanya i guia en el seu procés d’aprenentatge a l’aula i a l’empresa.

Formació de primer nivell

El nostre professorat té una reconeguda trajectòria professional

El claustre de professors està format per un equip docent amb una àmplia experiència tant en la part acadèmica com en el sector alimentari. Aquest professorat aplica el pla pedagògic de l’entitat basat en una metodologia minuciosament creada per donar resposta a les necessitats que alumnat i empresa requereixen. A més, cada estudiant té un tutor psicopedagògic que l’acompanya i guia en el seu procés d’aprenentatge a l’aula i a l’empresa.

Creació i desenvolupament de talent a la indústria alimentària

Creació i desenvolupament de talent a la indústria alimentària

Contacta’ns

Contacta’ns