Moltes persones han adquirit competències professionals en el lloc de treball, mitjançant l’experiència professional o formació no oficial, amb la qual cosa tenen les competències, però no l’acreditació oficial. La finalitat del Pla d’acreditació i qualificació professionals és atendre les necessitats de qualificació dels col·lectius identificats, oferint-los la possibilitat d’avaluar les seves competències professionals, acreditar-les i, tot seguit, si cal, formar-se per assolir una qualificació. El procés d’avaluació i acreditació permet que aquestes persones puguin obtenir la certificació oficial.
Punt d’informació i orientació
KREAS participa en la Xarxa del Sistema FPCAT com a punt d’informació i orientació del servei d’Acreditació de competències professionals.
Abans de la inscripció al servei d’Acreditació de competències professionals és molt recomanable que la persona usuària s’adreci a un punt d’informació i orientació, que li oferirà una atenció i seguiment personalitzats ajustats al seu perfil i a les seves necessitats. D’aquesta manera, la persona usuària podrà prendre decisions de manera fonamentada sobre la seva participació en el servei i serà acompanyada, si ho necessita, a l’inici i durant el desenvolupament d’aquest.
KREAS per tant disposa d’un espai físic i virtual amb persones professionals del sector alimentari per oferir informació i orientació del servei d’Acreditació de competències professionals acreditats per l’Agència FPCAT.
Les funcions principals de la persona informadora i orientadora són les següents:
Si esteu interessats en rebre informació sobre el procés d’acreditació podeu fer enviant un correu electrònic a info@kreas.cat
Servei d’acreditació de competències professionals
La certificació oficial de les competències d’una qualificació professional, completa o parcial, es formalitza mitjançant els títols de formació professional o els certificats professionals.
El servei d’acreditació consta de les següents fases:
El requisits per poder-hi participar els trobareu aquí.