CFGS Processos i qualitat en la indústria alimentària

Supervisió i control de la producció i qualitat dels aliments, garantint la seva seguretat i complint amb la normativa

Experiència laboralGratuïtat dels estudisRetribució mensual

El programa ofereix la possibilitat de cursar el cicle formatiu de grau superior i, al mateix temps, estar contractat per una empresa alimentària mitjançant un contracte de formació en alternança durant 2 anys.

Control, gestió i seguretat

L’objectiu d’aquest cicle formatiu és donar formació de qualitat als estudiants i dotar-los de capacitat per a:

  • Ser professionals del sector agroalimentari amb un elevat nivell d’expertesa i coneixements per treballar en departaments de qualitat, producció, comercialització, logística, I+D, etc.
  • Organitzar i controlar processos d’elaboració de productes alimentaris en general.
  • Programar i supervisar operacions diverses en la indústria en  diferents àmbits com el de gestió de recursos materials i humans, l’aplicació de plans de producció, qualitat, la seguretat alimentària, o la  prevenció de riscos laborals i/o de protecció ambiental.

 

0/10
9 de cada 10 alumnes tenen feina quan finalitzen els estudis

Perspectives laborals i sortides professionals

Les persones formades en el CFGS de Processos de Qualitat en la Indústria Alimentària a Kreas disposaran d’un perfil professional per exercir la seva activitat en petites, mitjanes o grans empreses de la indústria alimentària en els diferents subsectors, com:

 

Són persones integrades en un equip de treball on desenvolupen tasques de gestió de la producció, organització i control. També en les àrees funcionals de logística, investigació i desenvolupament, qualitat, seguretat alimentària, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental. Tenen capacitat per actuar com a comandaments intermedis sota la supervisió de personal responsable tècnic de nivell superior, si bé en petites empreses disposen d’un major grau d’autonomia per assumir tasques de gestió i direcció d’empresa.

Les ocupacions i llocs de treball més rellevants es resumeixen en:

  • Cap de línia, de planta de fabricació, de secció o magatzem, de torn.
  • Supervisor/a d’equips, processos i productes.
  • Inspector/a o auditor/a de qualitat.
  • Encarregat/da de producció, d’elaboració de nous productes, d’I+D i desenvolupament de processos, de la gestió de la seguretat alimentària, d’aprovisionaments, de la línia d’envasament i embalatge, de control ambiental i seguretat laboral.
  • Tècnic/a en anàlisi d’aliments, en anàlisi sensorial, en laboratori de control de qualitat, i tècnic/a comercial.

Pla d’estudis

El programa acadèmic de Kreas està organitzat en setze mòduls distribuïts en dos cursos acadèmics i s’imparteixen entre l’aula i l’empresa.

 

 

Formació prèvia i procés de selecció personalitzat

Tenir un d’aquests títols:

  • Batxillerat.
  • Batxillerat LOGSE.
  • BUP.
  • Tècnic/a superior de formació professional o grau universitari o equivalent.
  • Tècnic/a especialista, tècnic/a superior o equivalent.
  • Tècnic/a de grau mitjà de formació professional o títol de tècnic/a o tècnic/a d’arts plàstiques i disseny.

O bé, haver superat:

  • Una oferta formativa de certificat professional inclosa en el cicle.
  • Un curs de preparació per a la incorporació als cicles de grau superior.
  • Una prova d’accés.
  • El segon curs de qualsevol modalitat de batxillerat experimental.
  • El COU o un curs preuniversitari.
  • Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 o de 45 anys, o haver accedit a la universitat per tenir 40 anys o més i acreditar experiència laboral o professional.

A més, abans d’incorporar-se al CFGS l’alumne haurà de superar el procés de selecció KREAS, que consta d’una entrevista personal i una valoració del currículum.

 

Convalidacions de crèdits a estudis universitaris

Les universitats catalanes validen com a assignatures ja cursades els mòduls que s’han determinat en els diferents acords de reconeixement entre cicles formatius de grau superior i d’estudis universitaris. Perquè s’apliqui aquesta disminució de la càrrega lectiva, cal presentar a la secretaria del centre universitari el certificat acreditatiu d’haver superat el cicle formatiu.

La realització d’aquest cicle dona accés a graus universitaris com:

  • Grau en Tecnologia i Gestió Alimentaria.
  • Grau en Ciències Ambientals.
  • Grau en Biologia.
  • Grau en Biotecnologia.

D’altra banda, els alumnes que volen estudiar el cicle formatiu de grau superior i han cursat titulacions universitàries per a les quals hi ha un acord de reconeixement de crèdits, poden sol·licitar-ne la convalidació a la secretaria del centre. En aquest cas, el Departament d’Educació en tramita la convalidació.

Resum del programa acadèmic

 

 

El 94% de l'alumnat que finalitza el programa troba feina i s’incorpora al món laboral.

Metodologia Dual

El sistema d’estudi dual de Kreas combina la formació laboral i l’acadèmica, amb l’objectiu d’aconseguir una qualificació professional del treballador-estudiant que combina l’activitat laboral en una empresa amb l’activitat formativa al centre.

Consulta més informació sobre el sistema dual Kreas.

Metodologia Dual

El sistema d’estudi dual de Kreas combina la formació laboral i l’acadèmica, amb l’objectiu d’aconseguir una qualificació professional del treballador-estudiant que combina l’activitat laboral en una empresa amb l’activitat formativa al centre.

Consulta més informació sobre el sistema dual Kreas.