Elaboració de derivats de cereals

Activitats auxiliars de magatzem

Forma’t en recepció, preparació i expedició de comandes amb especialització en carretons elevadors!

Experiència laboralGratuïtat dels estudisRetribució mensual

 

L’objectiu general de la formació és caracteritzar els processos d’elaboració de derivats de cereals i de dolços justificant les operacions de procés i la seva seqüenciació.

Els objectius didàctics són:

  • Interpretar la normativa i descriure les característiques de les matèries primeres, auxiliars i productes en curs i acabats en la indústria de derivats de cereals i dolços.
  • Analitzar els processos, procediments i tècniques utilitzats en aquesta indústria, relacionant els productes acabats amb les matèries primeres, additius i materials implicats.
  • Descriure les transformacions durant l’emmagatzematge i elaboració, i associar equips de procés i paràmetres de control a cada etapa.
  • Identificar les característiques específiques de productes amb denominació d’origen i reconèixer processos d’alteració higiènica, les seves causes, conseqüències i mesures de prevenció.

 

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

 

El programa té una durada de 18 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Normativa aplicable a derivats de cereals i dolços.
  • Matèries primeres. Classificació.
  • Farines i sèmoles com a matèria primera o producte acabat. Característiques.
  • Additius i altres auxiliars. Classificació i identificació. Característiques.
  • Tecnologia dels derivats de cereals i de dolços. Definició. Condicions d’emmagatzematge i conservació. Tractaments. Classificació.
  • Tecnologia dels processos industrials. Fonaments i objectius. Processos de fabricació. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i conservació. Control de qualitat.
  • Denominacions d’origen, identificacions geogràfiques protegides i altres marques de qualitat dels productes de derivats de cereals i dolços.
  • Alteracions i transformacions de derivats de cereals i dolços.
  • Aprofitament dels subproductes del processament dels cereals.

 

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

 

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions