Condicionament i transformació de les matèries primeres
Activitats auxiliars de magatzem
Forma’t en recepció, preparació i expedició de comandes amb especialització en carretons elevadors!
Experiència laboralGratuïtat dels estudisRetribució mensual
Els objectius generals de la formació són: organitzar el condicionament i la transformació de les matèries primeres justificant les operacions i els equips seleccionats i elaborar productes alimentaris, seleccionant les operacions de condicionat, preparació, transformació i conservació.
Els objectius didàctics són:
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 45 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Condicionament i transformació de matèries primeres:
- Selecció i classificació de les matèries primeres. Fonaments. Mètodes. Equips de procés. Paràmetres de control.
- Neteja per via humida i per via seca. Finalitat i condicions de desenvolupament. Mètodes. Equips de procés. Paràmetres de control.
- Pelat. Característiques. Mètodes i condicions de desenvolupament. Equips de procés. Paràmetres de control.
- Reducció de mida. Fonaments. Mètodes. Equips de procés. Paràmetres de control.
- Separació de components. Objectius. Mètodes. Fonaments. Equips de procés. Paràmetres de control.
- Inactivació enzimàtica. Fonaments. Enzims presents en les matèries primeres. Mètodes i mecanismes d’actuació. Equips de procés. Paràmetres de control.
- Distribució homogènia dels components. Característiques. Equips de procés. Paràmetres de control.
- Emmotllament i conformació de masses. Fonaments. Mètodes. Equips de procés. Paràmetres de control.
- Cocció. Objectius. Mètodes. Equips de procés. Paràmetres de control.
- Mesures de seguretat en la utilització dels equips de condicionament i de transformació de matèries primeres.
- Contaminants de les matèries primeres.
- Residus generats durant les operacions de condicionament i la seva recollida selectiva.
- Elaboració de productes alimentaris:
- Caracterització del producte alimentari que s’elaborarà.
- Matèries primeres i auxiliars de producció. Característiques de qualitat.
- Diagrama de flux del procés d’elaboració. Operacions de procés i seqüenciació.
- Identificació dels punts de control crítics (PCC), mesures preventives, límits crítics, procediment de vigilància i mesures correctives.
- Equips de procés. Descripció, preparació i regulació.
- Registres de control del procés. Disseny i emplenament. Valoració del producte obtingut.
- Adopció de mesures d’higiene, seguretat alimentària, prevenció de riscos laborals i de protecció ambiental durant el procés d’elaboració.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.