Indústria de la llet i productes làctics

100% Bonificable

Indústria de la llet i productes làctics

100% Bonificable

L’objectiu general de la formació és desenvolupar els processos d’elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.

Els objectius didàctics són:

  • Interpreta la normativa que defineix el procés tecnològic.
  • Reconeix les característiques i propietats les matèries primeres, auxiliars i productes en curs i acabats de la indústria de llets de consum i de productes lactis.
  • Reconeix els procediments, els paràmetres i les tècniques més utilitzades en la identificació i classificació de la indústria de les llets de consum i dels derivats lactis.
  • Analitza els principals processos i procediments utilitzats en la indústria de les llets de consum i de derivats lactis.
  • Relaciona els productes acabats amb les característiques de les diverses matèries primeres, auxiliars i additius que intervenen en la seva elaboració.
  • Descriu les transformacions que es produeixen en les matèries primeres i productes lactis durant el seu emmagatzematge i elaboració.
  • Associa a cada etapa i operació els equips de procés i els seus paràmetres de control.
  • Identifica les característiques específiques del processament de productes acollits a denominació d’origen o identificacions geogràfiques protegides.
  • Reconeix els processos d’alteració higiènica de les llets de consum i derivats lactis, les causes originàries, les conseqüències derivades i les mesures de prevenció corresponents.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 20 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Procés d’elaboració de llets de consum i de productes lactis:
    • Normativa aplicable a llets de consum i de productes lactis.
    • La llet. Característiques. Control de qualitat.
    • Additius. Coadjuvants i altres auxiliars. Conservació.
    • Tecnologia de la llet. Classificació. Processos de fabricació. Fonaments. Operacions i equips de procés. Control de qualitat.
    • Productes lactis. Productes lactis fermentats i pastes d’untar, formatges, mantega i altres. Operacions i equips de procés. Control de qualitat.
    • Denominacions d’origen, identificacions geogràfiques protegides i altres marques de qualitat dels productes de les llets de consum i de productes lactis.
    • Alteracions i transformacions de les llets de consum i de productes lactis.
    • Aprofitament dels subproductes làctics.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

L’objectiu general de la formació és desenvolupar els processos d’elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.

Els objectius didàctics són:

  • Interpreta la normativa que defineix el procés tecnològic.
  • Reconeix les característiques i propietats les matèries primeres, auxiliars i productes en curs i acabats de la indústria de llets de consum i de productes lactis.
  • Reconeix els procediments, els paràmetres i les tècniques més utilitzades en la identificació i classificació de la indústria de les llets de consum i dels derivats lactis.
  • Analitza els principals processos i procediments utilitzats en la indústria de les llets de consum i de derivats lactis.
  • Relaciona els productes acabats amb les característiques de les diverses matèries primeres, auxiliars i additius que intervenen en la seva elaboració.
  • Descriu les transformacions que es produeixen en les matèries primeres i productes lactis durant el seu emmagatzematge i elaboració.
  • Associa a cada etapa i operació els equips de procés i els seus paràmetres de control.
  • Identifica les característiques específiques del processament de productes acollits a denominació d’origen o identificacions geogràfiques protegides.
  • Reconeix els processos d’alteració higiènica de les llets de consum i derivats lactis, les causes originàries, les conseqüències derivades i les mesures de prevenció corresponents.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 20 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Procés d’elaboració de llets de consum i de productes lactis:
    • Normativa aplicable a llets de consum i de productes lactis.
    • La llet. Característiques. Control de qualitat.
    • Additius. Coadjuvants i altres auxiliars. Conservació.
    • Tecnologia de la llet. Classificació. Processos de fabricació. Fonaments. Operacions i equips de procés. Control de qualitat.
    • Productes lactis. Productes lactis fermentats i pastes d’untar, formatges, mantega i altres. Operacions i equips de procés. Control de qualitat.
    • Denominacions d’origen, identificacions geogràfiques protegides i altres marques de qualitat dels productes de les llets de consum i de productes lactis.
    • Alteracions i transformacions de les llets de consum i de productes lactis.
    • Aprofitament dels subproductes làctics.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una  acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions

Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.