Indústria derivada de fruites i hortalisses
Data d'inici
per determinar
Durada
20 hores
Format
online o presencial
100% Bonificable
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Data d'inici
per determinar
Durada
20 hores
Format
online o presencial

100% Bonificable
L’objectiu general de la formació és reconèixer els processos d’elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.
Els objectius didàctics són:
- Interpreta la normativa que defineix el procés tecnològic.
- Descriu les característiques i propietats de les matèries primeres, auxiliars i productes en curs i acabats de la indústria de conserves i /o sucs vegetals.
- Reconeix els procediments, els paràmetres i les tècniques més utilitzades en la identificació i classificació de la indústria de conserves i/o sucs vegetals.
- Analitza els principals processos i procediments utilitzats en la indústria de conserves i/o sucs vegetals.
- Relaciona els productes acabats amb les característiques de les diverses matèries primeres, auxiliars, additius i materials que intervenen en la seva elaboració.
- Descriu les transformacions que es produeixen en les diferents matèries primeres, conserves i/o sucs vegetals durant el seu emmagatzematge i elaboració.
- Associa a cada etapa i operació els equips de procés i els seus paràmetres de control.
- Identifica les característiques específiques del processament de productes acollits a denominació d’origen o identificacions geogràfiques protegides.
- Reconeix els processos d’alteració higiènica de les conserves i/ o sucs vegetals, les causes originàries, les conseqüències derivades i les mesures de prevenció corresponents.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 20 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Procés d’elaboració de conserves i sucs vegetals:
- Normativa aplicable a conserves i sucs vegetals.
- Matèries primeres. Classificació. Control de qualitat.
- Additius i altres auxiliars. Classificació i identificació. Característiques.
- Tecnologia de les conserves i sucs vegetals. Tractaments. Classificació.
- Tecnologia dels processos industrials. Fonaments.
- Operacions i equips de procés. Control de qualitat.
- Denominacions d’origen, identificacions geogràfiques protegides i altres marques de qualitat dels productes de conserves i sucs vegetals.
- Alteracions i transformacions de conserves i sucs vegetals.
- Aprofitament dels subproductes del processament de fruites i hortalisses.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
L’objectiu general de la formació és reconèixer els processos d’elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.
Els objectius didàctics són:
- Interpreta la normativa que defineix el procés tecnològic.
- Descriu les característiques i propietats de les matèries primeres, auxiliars i productes en curs i acabats de la indústria de conserves i /o sucs vegetals.
- Reconeix els procediments, els paràmetres i les tècniques més utilitzades en la identificació i classificació de la indústria de conserves i/o sucs vegetals.
- Analitza els principals processos i procediments utilitzats en la indústria de conserves i/o sucs vegetals.
- Relaciona els productes acabats amb les característiques de les diverses matèries primeres, auxiliars, additius i materials que intervenen en la seva elaboració.
- Descriu les transformacions que es produeixen en les diferents matèries primeres, conserves i/o sucs vegetals durant el seu emmagatzematge i elaboració.
- Associa a cada etapa i operació els equips de procés i els seus paràmetres de control.
- Identifica les característiques específiques del processament de productes acollits a denominació d’origen o identificacions geogràfiques protegides.
- Reconeix els processos d’alteració higiènica de les conserves i/ o sucs vegetals, les causes originàries, les conseqüències derivades i les mesures de prevenció corresponents.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 20 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Procés d’elaboració de conserves i sucs vegetals:
- Normativa aplicable a conserves i sucs vegetals.
- Matèries primeres. Classificació. Control de qualitat.
- Additius i altres auxiliars. Classificació i identificació. Característiques.
- Tecnologia de les conserves i sucs vegetals. Tractaments. Classificació.
- Tecnologia dels processos industrials. Fonaments.
- Operacions i equips de procés. Control de qualitat.
- Denominacions d’origen, identificacions geogràfiques protegides i altres marques de qualitat dels productes de conserves i sucs vegetals.
- Alteracions i transformacions de conserves i sucs vegetals.
- Aprofitament dels subproductes del processament de fruites i hortalisses.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Altres formacions
Anàlisi d’aliments: assajos físics, químics i fisicoquímics
Comercialització i promoció de productes alimentaris
Conducció i control d’un procés d’elaboració
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Indústria de la llet i productes làctics
Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.