Logística
Data d'inici
per determinar
Durada
25 hores
Format
online o presencial
100% Bonificable
Logística
Data d'inici
per determinar
Durada
25 hores
Format
online o presencial

100% Bonificable
L’objectiu general de la formació és gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l’aprovisionament fins a l’emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.
Els objectius didàctics són:
- Programa el proveïment identificant les necessitats i existències.
- Controla la recepció, l’expedició i l’emmagatzematge de mercaderies relacionant-los amb la qualitat del producte final.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 25 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Programació del proveïment:
- Activitats logístiques. Aprovisionament de productes. Cicle del proveïment. Cicle d’expedició.
- Previsió quantitativa de materials. Tècniques de previsió. Quantificació de previsions.
- Determinació qualitativa de la comanda. Normes. Sistemes de control i identificació.
- Tipus d’existències. Controls que s’han d’efectuar.
- Valoració d’existències. Mètodes: preu mitjà, preu mitjà ponderat, LIFO, FIFO.
- Anàlisi ABC de productes. Objectius. Camps d’aplicació.
- Gestió d’inventaris. Tipus d’inventaris. Rotacions.
- Documentació de control d’existències.
- Control de la recepció, expedició i emmagatzematge:
- Gestió de la recepció. Fases. Documentació. Traçabilitat. Condicions d’acceptabilitat.
- Gestió de l’expedició. Fases. Documentació. Traçabilitat.
- Objectius en l’organització de magatzems.
- Planificació. Planificació de necessitats materials i necessitats de distribució (MRP i DRP).
- Emmagatzematge de productes alimentaris. Condicions ambientals.
- Danys i defectes derivats de l’emmagatzematge. Període d’emmagatzematge.
- Distribució i manipulació de mercaderies.
- Seguretat i higiene en els processos d’emmagatzematge.
- Condicions ambientals en l’emmagatzematge de productes alimentaris.
- Transport extern. Mitjans de transport. Tipus. Característiques.
- Contracte de transport. Participants. Responsabilitats.
- Transport i distribució interna.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
L’objectiu general de la formació és gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l’aprovisionament fins a l’emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.
Els objectius didàctics són:
- Programa el proveïment identificant les necessitats i existències.
- Controla la recepció, l’expedició i l’emmagatzematge de mercaderies relacionant-los amb la qualitat del producte final.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 25 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Programació del proveïment:
- Activitats logístiques. Aprovisionament de productes. Cicle del proveïment. Cicle d’expedició.
- Previsió quantitativa de materials. Tècniques de previsió. Quantificació de previsions.
- Determinació qualitativa de la comanda. Normes. Sistemes de control i identificació.
- Tipus d’existències. Controls que s’han d’efectuar.
- Valoració d’existències. Mètodes: preu mitjà, preu mitjà ponderat, LIFO, FIFO.
- Anàlisi ABC de productes. Objectius. Camps d’aplicació.
- Gestió d’inventaris. Tipus d’inventaris. Rotacions.
- Documentació de control d’existències.
- Control de la recepció, expedició i emmagatzematge:
- Gestió de la recepció. Fases. Documentació. Traçabilitat. Condicions d’acceptabilitat.
- Gestió de l’expedició. Fases. Documentació. Traçabilitat.
- Objectius en l’organització de magatzems.
- Planificació. Planificació de necessitats materials i necessitats de distribució (MRP i DRP).
- Emmagatzematge de productes alimentaris. Condicions ambientals.
- Danys i defectes derivats de l’emmagatzematge. Període d’emmagatzematge.
- Distribució i manipulació de mercaderies.
- Seguretat i higiene en els processos d’emmagatzematge.
- Condicions ambientals en l’emmagatzematge de productes alimentaris.
- Transport extern. Mitjans de transport. Tipus. Característiques.
- Contracte de transport. Participants. Responsabilitats.
- Transport i distribució interna.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Altres formacions
Programa normalitzat de control de la higiene (PNCH)
Anàlisi d’aliments: assajos físics, químics i fisicoquímics
Comercialització i promoció de productes alimentaris
Conducció i control d’un procés d’elaboració
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Altres formacions

Aquesta formació permetrà formar el personal del departament de qualitat amb els principis fonamentals i les bases reguladores del PNCH per tal de poder redactar, implantar, supervisar i/o millorar el PNCH de l’empresa assegurant el compliment normatiu i la seguretat dels productes carnis elaborats i poder-los exportar a països tercers.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.