Control de la producció i dels costos
Data d'inici
per determinar
Durada
10 hores
Format
online o presencial
100% Bonificable
Control de la producció i dels costos
Data d'inici
per determinar
Durada
10 hores
Format
online o presencial

100% Bonificable
L’objectiu general de la formació és supervisar la producció d’una unitat productiva i calcula els costos associats, analitzant els mètodes de control del procés i aplicant la metodologia adequada per a la determinació de costos.
Els objectius didàctics són:
- Identificar i analitzar les dades rellevants i els mètodes de mesura per a la capacitat dels processos productius, incloent mètodes directes i indirectes per a equips i persones.
- Establir pautes de control de la producció, identificar punts clau, paràmetres, freqüència i responsables, i analitzar desviacions per detectar causes i repercussions.
- Aplicar mesures correctores i elaborar informes per a la millora contínua del control del procés productiu.
- Descriure i analitzar els components del cost final del producte, incloent costos directes, indirectes, fixos, variables i intangibles.
- Calcular i comparar costos previstos i reals, identificar desviacions i les seves causes, i proposar accions correctores.
- Generar i gestionar documentació relacionada amb costos i inventaris, seguir procediments de gestió de dades per a la presa de decisions.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 10 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Supervisió de la producció d’una unitat productiva:
- Objectius del control de la producció.
- Capacitat dels processos productius.
- Control de l’avenç del procés. Tipus. Eines gràfiques.
- Pautes de control. Punts i paràmetres. Freqüència i responsable del control.
- Desviacions del procés productiu. Detecció. Causes. Accions correctores.
- Càlcul de costos:
- Components del cost. Descripció. Tipus.
- Mètodes de càlcul de cost.
- Cost de mercaderies i equips. Càlcul.
- Cost de la mà d’obra. Càlcul.
- Cost del producte acabat. Càlcul.
- Altres tipus de cost.
- Control de costos. Anàlisi de les desviacions. Accions correctores.
- Costos intangibles. Repercussions.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
L’objectiu general de la formació és supervisar la producció d’una unitat productiva i calcula els costos associats, analitzant els mètodes de control del procés i aplicant la metodologia adequada per a la determinació de costos.
Els objectius didàctics són:
- Identificar i analitzar les dades rellevants i els mètodes de mesura per a la capacitat dels processos productius, incloent mètodes directes i indirectes per a equips i persones.
- Establir pautes de control de la producció, identificar punts clau, paràmetres, freqüència i responsables, i analitzar desviacions per detectar causes i repercussions.
- Aplicar mesures correctores i elaborar informes per a la millora contínua del control del procés productiu.
- Descriure i analitzar els components del cost final del producte, incloent costos directes, indirectes, fixos, variables i intangibles.
- Calcular i comparar costos previstos i reals, identificar desviacions i les seves causes, i proposar accions correctores.
- Generar i gestionar documentació relacionada amb costos i inventaris, seguir procediments de gestió de dades per a la presa de decisions.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 10 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Supervisió de la producció d’una unitat productiva:
- Objectius del control de la producció.
- Capacitat dels processos productius.
- Control de l’avenç del procés. Tipus. Eines gràfiques.
- Pautes de control. Punts i paràmetres. Freqüència i responsable del control.
- Desviacions del procés productiu. Detecció. Causes. Accions correctores.
- Càlcul de costos:
- Components del cost. Descripció. Tipus.
- Mètodes de càlcul de cost.
- Cost de mercaderies i equips. Càlcul.
- Cost de la mà d’obra. Càlcul.
- Cost del producte acabat. Càlcul.
- Altres tipus de cost.
- Control de costos. Anàlisi de les desviacions. Accions correctores.
- Costos intangibles. Repercussions.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Altres formacions
Anàlisi d’aliments: assajos físics, químics i fisicoquímics
Comercialització i promoció de productes alimentaris
Conducció i control d’un procés d’elaboració
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Indústria de la llet i productes làctics
Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.