Elaboració de derivats de cereals
Data d'inici
per determinar
Durada
18 hores
Format
online o presencial
100% Bonificable
Elaboració de derivats de cereals
Data d'inici
per determinar
Durada
18 hores
Format
online o presencial

100% Bonificable
L’objectiu general de la formació és caracteritzar els processos d’elaboració de derivats de cereals i de dolços justificant les operacions de procés i la seva seqüenciació.
Els objectius didàctics són:
-
Interpretar la normativa i descriure les característiques de les matèries primeres, auxiliars i productes en curs i acabats en la indústria de derivats de cereals i dolços.
-
Analitzar els processos, procediments i tècniques utilitzats en aquesta indústria, relacionant els productes acabats amb les matèries primeres, additius i materials implicats.
-
Descriure les transformacions durant l’emmagatzematge i elaboració, i associar equips de procés i paràmetres de control a cada etapa.
-
Identificar les característiques específiques de productes amb denominació d’origen i reconèixer processos d’alteració higiènica, les seves causes, conseqüències i mesures de prevenció.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 18 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Normativa aplicable a derivats de cereals i dolços.
- Matèries primeres. Classificació.
- Farines i sèmoles com a matèria primera o producte acabat. Característiques.
- Additius i altres auxiliars. Classificació i identificació. Característiques.
- Tecnologia dels derivats de cereals i de dolços. Definició. Condicions d’emmagatzematge i conservació. Tractaments. Classificació.
- Tecnologia dels processos industrials. Fonaments i objectius. Processos de fabricació. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i conservació. Control de qualitat.
- Denominacions d’origen, identificacions geogràfiques protegides i altres marques de qualitat dels productes de derivats de cereals i dolços.
- Alteracions i transformacions de derivats de cereals i dolços.
- Aprofitament dels subproductes del processament dels cereals.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
L’objectiu general de la formació és caracteritzar els processos d’elaboració de derivats de cereals i de dolços justificant les operacions de procés i la seva seqüenciació.
Els objectius didàctics són:
-
Interpretar la normativa i descriure les característiques de les matèries primeres, auxiliars i productes en curs i acabats en la indústria de derivats de cereals i dolços.
-
Analitzar els processos, procediments i tècniques utilitzats en aquesta indústria, relacionant els productes acabats amb les matèries primeres, additius i materials implicats.
-
Descriure les transformacions durant l’emmagatzematge i elaboració, i associar equips de procés i paràmetres de control a cada etapa.
-
Identificar les característiques específiques de productes amb denominació d’origen i reconèixer processos d’alteració higiènica, les seves causes, conseqüències i mesures de prevenció.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 18 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Normativa aplicable a derivats de cereals i dolços.
- Matèries primeres. Classificació.
- Farines i sèmoles com a matèria primera o producte acabat. Característiques.
- Additius i altres auxiliars. Classificació i identificació. Característiques.
- Tecnologia dels derivats de cereals i de dolços. Definició. Condicions d’emmagatzematge i conservació. Tractaments. Classificació.
- Tecnologia dels processos industrials. Fonaments i objectius. Processos de fabricació. Operacions i equips de procés. Condicions d’emmagatzematge i conservació. Control de qualitat.
- Denominacions d’origen, identificacions geogràfiques protegides i altres marques de qualitat dels productes de derivats de cereals i dolços.
- Alteracions i transformacions de derivats de cereals i dolços.
- Aprofitament dels subproductes del processament dels cereals.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Altres formacions
Anàlisi d’aliments: assajos físics, químics i fisicoquímics
Comercialització i promoció de productes alimentaris
Conducció i control d’un procés d’elaboració
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Indústria de la llet i productes làctics
Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.