Idiomes per a persones nouvingudes
Activitats auxiliars de magatzem
Forma’t en recepció, preparació i expedició de comandes amb especialització en carretons elevadors!
Experiència laboralGratuïtat dels estudisRetribució mensual
L’objectiu general del curs és adquirir els coneixements funcionals i lingüístics bàsics per a desenvolupar-se correctament en el lloc de treball comprenent i atenent les instruccions donades i respectant les normes de salut laboral, higiene i seguretat alimentària i mediambiental.
Els objectius específics són:
- Comprendre i utilitzar expressions quotidianes i frases molt simples que permetin al treballador interactuar d’una manera senzilla en converses molt bàsiques dins de l’empresa i que comportin un intercanvi d’informació directe sobre temes personals i laborals.
- Aprendre les normes d’higiene i manipulació d’aliments i actuar fent una correcta aplicació.
- Conèixer i saber identificar els perills bàsics i més rellevants dels riscos laborals.
- Ser capaç d’aplicar les mesures preventives i utilitzar correctament els equips de protecció.
- Saber identificar les senyalitzacions de risc en les empreses.
- Aprendre a actuar en situacions d’emergència.
- Comprendre la importància de seguir la normativa mediambiental per a reduir l’impacte sobre el medi ambient.
Dirigit a treballadors/es de l’empresa o noves incorporacions que no tenen o tenen poc coneixement de la llengua catalana o castellana (alfabetitzats en llengua romànica) i amb baix coneixement en àmbits funcionals relatius a la indústria alimentària.
El programa té una durada, depenent del nivell de l’idioma, d’entre 60 i 200 hores. Conté els següents mòduls formatius:
- Em presento.
- La meva professió.
- El meu horari.
- Instal·lacions i equips.
- Prevenció de riscos laborals (PRL).
- Higiene i seguretat alimentària.
- Sostenibilitat ambiental en la indústria alimentària.
Al completar el curs amb èxit, l’alumnat obtindrà un nivell lingüístic equivalent a l’A2 segons el Marc Comú Europeu de Referència per a les llengües, així com coneixements bàsics en seguretat alimentària i higiene, food defense, processos, orientació laboral i PRL.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.