Idiomes per a persones nouvingudes

Activitats auxiliars de magatzem

Forma’t en recepció, preparació i expedició de comandes amb especialització en carretons elevadors!

Experiència laboralGratuïtat dels estudisRetribució mensual

 

L’objectiu general del curs és adquirir els coneixements funcionals i lingüístics bàsics per a desenvolupar-se correctament en el lloc de treball comprenent i atenent les instruccions donades i respectant les normes de salut laboral, higiene i seguretat alimentària i mediambiental.

Els objectius específics són:

  • Comprendre i utilitzar expressions quotidianes i frases molt simples que permetin al treballador interactuar d’una manera senzilla en converses molt bàsiques dins de l’empresa i que comportin un intercanvi d’informació directe sobre temes personals i laborals.
  • Aprendre les normes d’higiene i manipulació d’aliments i actuar fent una correcta aplicació.
  • Conèixer i saber identificar els perills bàsics i més rellevants dels riscos laborals.
  • Ser capaç d’aplicar les mesures preventives i utilitzar correctament els equips de protecció.
  • Saber identificar les senyalitzacions de risc en les empreses.
  • Aprendre a actuar en situacions d’emergència.
  • Comprendre la importància de seguir la normativa mediambiental per a reduir l’impacte sobre el medi ambient.

 

Dirigit a treballadors/es de l’empresa o noves incorporacions que no tenen o tenen poc coneixement de la llengua catalana o castellana (alfabetitzats en llengua romànica) i amb baix coneixement en àmbits funcionals relatius a la indústria alimentària.

 

El programa té una durada, depenent del nivell de l’idioma, d’entre 60 i 200 hores. Conté els següents mòduls formatius:

  • Em presento.
  • La meva professió.
  • El meu horari.
  • Instal·lacions i equips.
  • Prevenció de riscos laborals (PRL).
  • Higiene i seguretat alimentària.
  • Sostenibilitat ambiental en la indústria alimentària.

Al completar el curs amb èxit, l’alumnat obtindrà un nivell lingüístic equivalent a l’A2 segons el Marc Comú Europeu de Referència per a les llengües, així com coneixements bàsics en seguretat alimentària i higiene, food defense, processos, orientació laboral i PRL.

 

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

 

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions