Organització de la producció

100% Bonificable

Organització de la producció

100% Bonificable

L’objectiu general de la formació és coordinar grups de treball en unitats de producció, reconeixent els sistemes d’assignació de tasques, els equips i les persones.

Els objectius didàctics són:

  • Analitzar l’organització dels recursos humans i els components dels grups de treball en la indústria alimentària, identificant rols i responsabilitats.
  • Calcular càrregues de treball i seqüència tasques per optimitzar l’eficiència d’equips i individus.
  • Promoure dinàmiques de grup i tècniques de diàleg per millorar les relacions interpersonals i resoldre conflictes, identificant actituds proactives i reactives.
  • Aplicar tècniques de supervisió per garantir el correcte desenvolupament de les tasques individuals i col·lectives.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 15 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Organització de la producció: Lay-out i maquinaria.
    • Models i eines de disseny i organització productiva.
    • Tipologies i distribució en planta de línies i maquinaria.
  • Coordinació de grups de treball en la indústria alimentària:
    • Recursos humans. Classificació. Organització. Grups de treball. Àrees de treball.
    • Càrregues de treball. Tècniques de càlcul.
    • Selecció i assignació de tasques. Seqüenciació.
    • Dinàmica de grups.
    • Tècniques de comandament i motivació.
    • Mètodes de comunicació i formació.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

L’objectiu general de la formació és coordinar grups de treball en unitats de producció, reconeixent els sistemes d’assignació de tasques, els equips i les persones.

Els objectius didàctics són:

  • Analitzar l’organització dels recursos humans i els components dels grups de treball en la indústria alimentària, identificant rols i responsabilitats.
  • Calcular càrregues de treball i seqüència tasques per optimitzar l’eficiència d’equips i individus.
  • Promoure dinàmiques de grup i tècniques de diàleg per millorar les relacions interpersonals i resoldre conflictes, identificant actituds proactives i reactives.
  • Aplicar tècniques de supervisió per garantir el correcte desenvolupament de les tasques individuals i col·lectives.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 15 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Organització de la producció: Lay-out i maquinaria.
    • Models i eines de disseny i organització productiva.
    • Tipologies i distribució en planta de línies i maquinaria.
  • Coordinació de grups de treball en la indústria alimentària:
    • Recursos humans. Classificació. Organització. Grups de treball. Àrees de treball.
    • Càrregues de treball. Tècniques de càlcul.
    • Selecció i assignació de tasques. Seqüenciació.
    • Dinàmica de grups.
    • Tècniques de comandament i motivació.
    • Mètodes de comunicació i formació.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una  acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions

Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.