Tractaments assecats per a la preparació i conservació dels aliments
Data d'inici
per determinar
Durada
30 hores
Format
online o presencial
100% Bonificable
Tractaments assecats per a la preparació i conservació dels aliments
Data d'inici
per determinar
Durada
30 hores
Format
online o presencial

100% Bonificable
L’objectiu general de la formació és supervisar els tractaments d’assecatge i de concentració dels productes alimentaris reconeixent-ne els mètodes i els paràmetres de control.
Els objectius didàctics són:
-
Analitzar els processos d’assecatge i concentració d’aliments, incloent-hi els tipus d’aigua, els equips i els seus funcionaments.
-
Supervisar i controlar les operacions d’assecatge i concentració, assegurant-se que es compleixen els paràmetres de qualitat i seguretat.
-
Identificar i descriure les alteracions que poden ocórrer durant aquests processos, així com els pretractaments necessaris.
-
Aplicar mesures d’higiene, seguretat alimentària, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental en totes les etapes del procés.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 30 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Vida útil dels aliments segons el seu contingut en aigua.
- Contingut en aigua dels aliments. Humitat i activitat d’aigua.
- Assecatge dels aliments. Característiques. Tipus. Equips de procés. Paràmetres de control. Conservació.
- Concentració dels aliments. Objectius. Tipus. Equips de procés. Paràmetres de control. Conservació i vida útil dels productes.
- Pretractaments dels productes que s’han d’assecar.
- Alteracions dels productes deshidratats. Fonaments.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
L’objectiu general de la formació és supervisar els tractaments d’assecatge i de concentració dels productes alimentaris reconeixent-ne els mètodes i els paràmetres de control.
Els objectius didàctics són:
-
Analitzar els processos d’assecatge i concentració d’aliments, incloent-hi els tipus d’aigua, els equips i els seus funcionaments.
-
Supervisar i controlar les operacions d’assecatge i concentració, assegurant-se que es compleixen els paràmetres de qualitat i seguretat.
-
Identificar i descriure les alteracions que poden ocórrer durant aquests processos, així com els pretractaments necessaris.
-
Aplicar mesures d’higiene, seguretat alimentària, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental en totes les etapes del procés.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 30 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Vida útil dels aliments segons el seu contingut en aigua.
- Contingut en aigua dels aliments. Humitat i activitat d’aigua.
- Assecatge dels aliments. Característiques. Tipus. Equips de procés. Paràmetres de control. Conservació.
- Concentració dels aliments. Objectius. Tipus. Equips de procés. Paràmetres de control. Conservació i vida útil dels productes.
- Pretractaments dels productes que s’han d’assecar.
- Alteracions dels productes deshidratats. Fonaments.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Altres formacions
Anàlisi d’aliments: assajos físics, químics i fisicoquímics
Comercialització i promoció de productes alimentaris
Conducció i control d’un procés d’elaboració
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Indústria de la llet i productes làctics
Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.