Tractaments assecats per a la preparació i conservació dels aliments

100% Bonificable

Tractaments assecats per a la preparació i conservació dels aliments

100% Bonificable

L’objectiu general de la formació és supervisar els tractaments d’assecatge i de concentració dels productes alimentaris reconeixent-ne els mètodes i els paràmetres de control.

Els objectius didàctics són:

  • Analitzar els processos d’assecatge i concentració d’aliments, incloent-hi els tipus d’aigua, els equips i els seus funcionaments.
  • Supervisar i controlar les operacions d’assecatge i concentració, assegurant-se que es compleixen els paràmetres de qualitat i seguretat.
  • Identificar i descriure les alteracions que poden ocórrer durant aquests processos, així com els pretractaments necessaris.
  • Aplicar mesures d’higiene, seguretat alimentària, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental en totes les etapes del procés.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 30 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Vida útil dels aliments segons el seu contingut en aigua.
  • Contingut en aigua dels aliments. Humitat i activitat d’aigua.
  • Assecatge dels aliments. Característiques. Tipus. Equips de procés. Paràmetres de control. Conservació.
  • Concentració dels aliments. Objectius. Tipus. Equips de procés. Paràmetres de control. Conservació i vida útil dels productes.
  • Pretractaments dels productes que s’han d’assecar.
  • Alteracions dels productes deshidratats. Fonaments.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

L’objectiu general de la formació és supervisar els tractaments d’assecatge i de concentració dels productes alimentaris reconeixent-ne els mètodes i els paràmetres de control.

Els objectius didàctics són:

  • Analitzar els processos d’assecatge i concentració d’aliments, incloent-hi els tipus d’aigua, els equips i els seus funcionaments.
  • Supervisar i controlar les operacions d’assecatge i concentració, assegurant-se que es compleixen els paràmetres de qualitat i seguretat.
  • Identificar i descriure les alteracions que poden ocórrer durant aquests processos, així com els pretractaments necessaris.
  • Aplicar mesures d’higiene, seguretat alimentària, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental en totes les etapes del procés.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 30 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Vida útil dels aliments segons el seu contingut en aigua.
  • Contingut en aigua dels aliments. Humitat i activitat d’aigua.
  • Assecatge dels aliments. Característiques. Tipus. Equips de procés. Paràmetres de control. Conservació.
  • Concentració dels aliments. Objectius. Tipus. Equips de procés. Paràmetres de control. Conservació i vida útil dels productes.
  • Pretractaments dels productes que s’han d’assecar.
  • Alteracions dels productes deshidratats. Fonaments.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una  acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions

Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.