Presa de mostres, digestió i detecció de Triquina en carn de porc
Data d'inici
a convenir
Durada
4 hores
Format
presencial
Bonificable
Presa de mostres, digestió i detecció de Triquina en carn de porc
Data d'inici
a convenir
Durada
4 hores
Format
presencial

Bonificable
L’objectiu general de la formació és el de complir amb els requisits exigits en quan a formació del personal que participi en l’anàlisi de mostres per a la detecció de triquines segons el Reglament d’Execució (UE) 2015/1375 i les seves modificacions.
Els objectius didàctics són:
-
Conèixer la biologia i l’epidemiologia de Trichinella spp., i els casos associats a brots de transmissió alimentària a la UE.
-
Capacitar el personal per a la presa de mostres de canals de porcí i per a la detecció de triquina en carn segons el mètode de referència d’acord a la Norma ISO 18743:2016/A1 2024.
Treballadors de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 4 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Triquina (Trichinella spp.) i triquinosi.
- Marc normatiu i documents de referència.
- Anàlisi per a la detecció de Trichinella spp.
- Presa de mostres.
- Mètode de detecció de referència.
- Detecció de mostres positives.
- Punts crítics a controlar.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
L’objectiu general de la formació és el de complir amb els requisits exigits en quan a formació del personal que participi en l’anàlisi de mostres per a la detecció de triquines segons el Reglament d’Execució (UE) 2015/1375 i les seves modificacions.
Els objectius didàctics són:
-
Conèixer la biologia i l’epidemiologia de Trichinella spp., i els casos associats a brots de transmissió alimentària a la UE.
-
Capacitar el personal per a la presa de mostres de canals de porcí i per a la detecció de triquina en carn segons el mètode de referència d’acord a la Norma ISO 18743:2016/A1 2024.
Treballadors de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 4 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Triquina (Trichinella spp.) i triquinosi.
- Marc normatiu i documents de referència.
- Anàlisi per a la detecció de Trichinella spp.
- Presa de mostres.
- Mètode de detecció de referència.
- Detecció de mostres positives.
- Punts crítics a controlar.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Altres formacions
Anàlisi d’aliments: assajos físics, químics i fisicoquímics
Comercialització i promoció de productes alimentaris
Conducció i control d’un procés d’elaboració
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Indústria de la llet i productes làctics
Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.