R+D+I

A Kreas creiem fermament en la recerca, la innovació i la transferència del coneixement com a eixos vertebradors d’un sistema alimentari més sostenible, més just, més equitatiu i més saludable.

Un repte per endavant

La indústria alimentària s’enfronta a un desafiament global sense precedents: assegurar el subministrament d’aliments per a una població mundial que s’espera que augmenti significativament durant les pròximes dècades. Amb la projecció que per a l’any 2050 caldrà produir un 60% més d’aliments per satisfer la demanda. Per a assolir aquesta fita és  imprescindible enfocar el futur de l’empresa alimentària vers la sostenibilitat. I perquè aquesta transformació sigui efectiva és fonamental incorporar la visió d’un sistema alimentari sostenible, just, equitatiu i saludable centrat en la bioeconomia circular que busca, d’una banda, maximitzar l’eficiència en l’ús dels recursos naturals, i de l’altra, eliminar el concepte de rebuig a través del màxim aprofitament, la reutilització i la revaloració d’aquests recursos.

Coneixement del sector

La Fundació Kreas, gràcies a la seva estreta relació amb la indústria alimentària, detecta de primera mà oportunitats de millora en l’optimització de processos i l’aplicació de mesures de sostenibilitat. Aquesta proximitat permet aportar solucions pràctiques i adaptades a les necessitats reals del sector.

Vincles amb centres d’R+D+I consolidats

La Fundació Kreas està sota el paraigües de la Uvic-UCC, això permet establir contacte directe amb diferents grups de recerca consolidats amb qui poder teixir sinèrgies de col·laboració. A més, compta amb aliances estratègiques amb centres de referència a escala internacional, potenciant la innovació i el coneixement en l’àmbit agroalimentari.

Atracció i desenvolupament del talent

La Fundació Kreas és un pol d’atracció, generació i desenvolupament del talent vinculat a la indústria alimentària. Aquest compromís es veu reforçat amb la incorporació de professionals altament qualificats, centrats en la recerca, el desenvolupament i la innovació, assegurant un ecosistema de coneixement i creixement continu.

Dinamització del territori

La Garrotxa destaca per l’equilibri entre desenvolupament econòmic i sostenibilitat ambiental, convertint-se en un enclavament estratègic per a la investigació en sostenibilitat alimentària. La presència de Kreas contribueix a aquesta dinamització, connectant el territori amb la innovació i el progrés en el sector.

Malbaratament d’aliments en la indústria alimentària

Dades de la FAO* mostren que actualment entre un quart i un terç dels aliments produïts anualment per a consum humà es perd o malgasta. Això a més de representar pèrdues econòmiques per a les organitzacions del sector, contribueixen en un 10% a la generació de gasos d'efecte hivernacle.
  • Celebrar per transformar: 11 de febrer, el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

    Categories: R+D+I

Els projectes impulsats pel centre d’R+D+I tenen un impacte territorial significatiu i estan alineats amb els objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Els projectes impulsats pel centre d’R+D+I tenen un impacte territorial significatiu i estan alineats amb els objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.