R+D+I
A Kreas creiem fermament en la recerca, la innovació i la transferència del coneixement com a eixos vertebradors d’un sistema alimentari més sostenible, més just, més equitatiu i més saludable.
Un repte per endavant
La indústria alimentària s’enfronta a un desafiament global sense precedents: assegurar el subministrament d’aliments per a una població mundial que s’espera que augmenti significativament durant les pròximes dècades. Amb la projecció que per a l’any 2050 caldrà produir un 60% més d’aliments per satisfer la demanda. Per a assolir aquesta fita és imprescindible enfocar el futur de l’empresa alimentària vers la sostenibilitat. I perquè aquesta transformació sigui efectiva és fonamental incorporar la visió d’un sistema alimentari sostenible, just, equitatiu i saludable centrat en la bioeconomia circular que busca, d’una banda, maximitzar l’eficiència en l’ús dels recursos naturals, i de l’altra, eliminar el concepte de rebuig a través del màxim aprofitament, la reutilització i la revaloració d’aquests recursos.
Coneixement del sector
La Fundació Kreas, gràcies a la seva estreta relació amb la indústria alimentària, detecta de primera mà oportunitats de millora en l’optimització de processos i l’aplicació de mesures de sostenibilitat. Aquesta proximitat permet aportar solucions pràctiques i adaptades a les necessitats reals del sector.
Vincles amb centres d’R+D+I consolidats
La Fundació Kreas està sota el paraigües de la Uvic-UCC, això permet establir contacte directe amb diferents grups de recerca consolidats amb qui poder teixir sinèrgies de col·laboració. A més, compta amb aliances estratègiques amb centres de referència a escala internacional, potenciant la innovació i el coneixement en l’àmbit agroalimentari.
Atracció i desenvolupament del talent
La Fundació Kreas és un pol d’atracció, generació i desenvolupament del talent vinculat a la indústria alimentària. Aquest compromís es veu reforçat amb la incorporació de professionals altament qualificats, centrats en la recerca, el desenvolupament i la innovació, assegurant un ecosistema de coneixement i creixement continu.
Dinamització del territori
La Garrotxa destaca per l’equilibri entre desenvolupament econòmic i sostenibilitat ambiental, convertint-se en un enclavament estratègic per a la investigació en sostenibilitat alimentària. La presència de Kreas contribueix a aquesta dinamització, connectant el territori amb la innovació i el progrés en el sector.