Anàlisi sensorial

100% Bonificable

Anàlisi sensorial

100% Bonificable

L’objectiu general de la formació és executar anàlisis sensorials de manera professional, considerant tant la preparació de l’entorn i els materials com la interpretació i aplicació pràctica dels resultats obtinguts.

Els objectius didàctics són:

  • Condicionar la sala de tast i els materials reconeixent la seva influència en les característiques sensorials.
  • Realitzar l’anàlisi sensorial relacionant la impressió percebuda amb la seva aplicació.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 25 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Preparació de materials i instal·lacions de tast:
    • Sala de tast. Instal·lacions. Condicions ambientals. Ordre i neteja en les instal·lacions i materials. Materials utilitzats en l’anàlisi sensorial.
    • Anàlisi sensorial. Característiques organolèptiques. Percepció sensorial.
    • Panells de tast. Tipus. Selecció. Entrenament.
    • Característiques organolèptiques. Descripció. Terminologia emprada en l’anàlisi sensorial.
    • Registres i fitxes de tast per a l’anàlisi sensorial.
    • Proves sensorials. Tipus de proves: discriminatives, descriptives i afectives/hedòniques.
    • Escales de mesura de les característiques organolèptiques. Tractament estadístic.
  • Sensacions gustatives. Sabors fonamentals. Localització. Intensitat de les sensacions. Equilibris. Sensacions tàctils. Reforços.
    • Metodologia de l’anàlisi sensorial dels diferents aliments.
    • Atributs positius i negatius dels aliments. Fitxes de tast.
    • Control de matèries primeres i dels productes mitjançant l’anàlisi sensorial.
    • Desenvolupament de nous productes. Proves d’acceptabilitat. Panell de consumidors.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

L’objectiu general de la formació és executar anàlisis sensorials de manera professional, considerant tant la preparació de l’entorn i els materials com la interpretació i aplicació pràctica dels resultats obtinguts.

Els objectius didàctics són:

  • Condicionar la sala de tast i els materials reconeixent la seva influència en les característiques sensorials.
  • Realitzar l’anàlisi sensorial relacionant la impressió percebuda amb la seva aplicació.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 25 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Preparació de materials i instal·lacions de tast:
    • Sala de tast. Instal·lacions. Condicions ambientals. Ordre i neteja en les instal·lacions i materials. Materials utilitzats en l’anàlisi sensorial.
    • Anàlisi sensorial. Característiques organolèptiques. Percepció sensorial.
    • Panells de tast. Tipus. Selecció. Entrenament.
    • Característiques organolèptiques. Descripció. Terminologia emprada en l’anàlisi sensorial.
    • Registres i fitxes de tast per a l’anàlisi sensorial.
    • Proves sensorials. Tipus de proves: discriminatives, descriptives i afectives/hedòniques.
    • Escales de mesura de les característiques organolèptiques. Tractament estadístic.
  • Sensacions gustatives. Sabors fonamentals. Localització. Intensitat de les sensacions. Equilibris. Sensacions tàctils. Reforços.
    • Metodologia de l’anàlisi sensorial dels diferents aliments.
    • Atributs positius i negatius dels aliments. Fitxes de tast.
    • Control de matèries primeres i dels productes mitjançant l’anàlisi sensorial.
    • Desenvolupament de nous productes. Proves d’acceptabilitat. Panell de consumidors.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una  acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions

Altres formacions

Executar anàlisis sensorials de manera professional, considerant tant la preparació de l'entorn i els materials com la interpretació i aplicació pràctica dels resultats obtinguts.

Garantir la seguretat alimentària i la qualitat higienico-sanitària dels aliments mitjançant la implementació i supervisió de bones pràctiques, la gestió de sistemes d'autocontrol com l'APPCC i l'aplicació d'estàndards de seguretat alimentària.

Descobrir els fonaments essencials d'una nutrició adequada i aprendre a identificar productes alimentaris adaptats a necessitats específiques.

Aquesta formació permetrà formar el personal del departament de qualitat amb els principis fonamentals i les bases reguladores del PNCH per tal de poder redactar, implantar, supervisar i/o millorar el PNCH de l’empresa assegurant el compliment normatiu i la seguretat dels productes carnis elaborats i poder-los exportar a països tercers.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.