Anàlisi instrumental d’aliments
Data d'inici
per determinar
Durada
25 hores
Format
mixta (online i presencial)
100% Bonificable
Anàlisi instrumental d’aliments
Data d'inici
per determinar
Durada
25 hores
Format
mixta (online i presencial)

100% Bonificable
L’objectiu general de la formació és assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l’aplicació d’anàlisis instrumentals en aliments i l’elaboració d’informes tècnics per al control del producte i del procés.
Els objectius didàctics són:
- Realitza el mostreig i la preparació de la mostra relacionant-los amb les determinacions analítiques que es realitzaran.
- Realitza anàlisis instrumentals en productes alimentaris justificant la tècnica seleccionada.
- Elabora informes tècnics, relacionant els resultats obtinguts amb el control del producte i del procés productiu.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 25 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Mostreig i preparació de la mostra:
- Etapes de les determinacions analítiques.
- Tècniques de mostreig.
- Procediments normalitzats de treball (PNT).
- Presa de mostra, identificació i trasllat.
- Mesures preventives en la manipulació de les mostres.
- Operacions per al tractament de la mostra.
- Mesures de seguretat laboral en la presa, en la conservació, en el trasllat i en la preparació de la mostra.
- Realització d’anàlisis instrumentals en productes alimentaris:
- Tècniques i principis de l’anàlisi instrumental. Fonaments de les anàlisis electroquímiques, cromatogràfics i òptics. Classificació.
- Procediments normalitzats de treball (PNT).
- Preparació i calibrat dels equips.
- Preparació del material i dels reactius.
- Mètodes electroquímics.
- Mètodes cromatogràfics.
- Mètodes òptics.
- Equips automàtics d’anàlisis.
- Recollida de dades. Càlculs. Interpretació dels resultats.
- Mesures de seguretat i higiene durant la realització de les anàlisis instrumentals.
- Tecnologies de la informació i de la comunicació en la realització de les anàlisis instrumentals.
- Elaboració d’informes tècnics:
- Informes i butlletins d’anàlisis. Estructura.
- Paràmetres establerts per la normativa legal vigent. Límits.
- Recollida de dades. Càlculs.
- Interpretació dels resultats.
- Emplenament de butlletins d’anàlisis i informes.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
L’objectiu general de la formació és assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l’aplicació d’anàlisis instrumentals en aliments i l’elaboració d’informes tècnics per al control del producte i del procés.
Els objectius didàctics són:
- Realitza el mostreig i la preparació de la mostra relacionant-los amb les determinacions analítiques que es realitzaran.
- Realitza anàlisis instrumentals en productes alimentaris justificant la tècnica seleccionada.
- Elabora informes tècnics, relacionant els resultats obtinguts amb el control del producte i del procés productiu.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 25 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Mostreig i preparació de la mostra:
- Etapes de les determinacions analítiques.
- Tècniques de mostreig.
- Procediments normalitzats de treball (PNT).
- Presa de mostra, identificació i trasllat.
- Mesures preventives en la manipulació de les mostres.
- Operacions per al tractament de la mostra.
- Mesures de seguretat laboral en la presa, en la conservació, en el trasllat i en la preparació de la mostra.
- Realització d’anàlisis instrumentals en productes alimentaris:
- Tècniques i principis de l’anàlisi instrumental. Fonaments de les anàlisis electroquímiques, cromatogràfics i òptics. Classificació.
- Procediments normalitzats de treball (PNT).
- Preparació i calibrat dels equips.
- Preparació del material i dels reactius.
- Mètodes electroquímics.
- Mètodes cromatogràfics.
- Mètodes òptics.
- Equips automàtics d’anàlisis.
- Recollida de dades. Càlculs. Interpretació dels resultats.
- Mesures de seguretat i higiene durant la realització de les anàlisis instrumentals.
- Tecnologies de la informació i de la comunicació en la realització de les anàlisis instrumentals.
- Elaboració d’informes tècnics:
- Informes i butlletins d’anàlisis. Estructura.
- Paràmetres establerts per la normativa legal vigent. Límits.
- Recollida de dades. Càlculs.
- Interpretació dels resultats.
- Emplenament de butlletins d’anàlisis i informes.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Altres formacions
Anàlisi d’aliments: assajos físics, químics i fisicoquímics
Comercialització i promoció de productes alimentaris
Conducció i control d’un procés d’elaboració
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Indústria de la llet i productes làctics
Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.