Aplicacions biotecnològiques en la indústria alimentària
Activitats auxiliars de magatzem
Forma’t en recepció, preparació i expedició de comandes amb especialització en carretons elevadors!
Experiència laboralGratuïtat dels estudisRetribució mensual
L’objectiu general de la formació és descriure les aplicacions de la biotecnologia en la indústria alimentària identificant els microorganismes i els processos involucrats.
Els objectius didàctics són:
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 15 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Processos i productes que empren microorganismes.
- Llevats alimentaris. Producció de cervesa, vi, licors destil·lats i altres. Productes de fleca.
- Llevats inactius i els seus derivats. Aplicacions.
- Bacteris àcid-làctics. Cultius iniciadors.
- Productes lactis.
- Productes carnis. Cultius iniciadors.
- Derivats del peix. Cultius iniciadors.
- Vegetals fermentats. Cultius iniciadors.
- El vinagre i altres àcids (cítric, làctic, màlic i fumàric).
- Producció de proteïna de biomassa microbiana. Procés de producció.
- Producció d’enzims. Procés. Aplicacions.
- Producció d’additius alimentaris d’origen microbià. Procés de producció. Polisacàrids i edulcorants. Saboritzants. Producció de vitamines i pigments. Avanços.
- Enzims comercials. Aplicacions.
- Aliments transgènics. Organismes modificats genèticament (OMG).
- Avaluació de la seguretat dels nous productes alimentaris. Normativa europea i nacional.
- Actitud oberta i crítica davant les noves tendències i aplicacions biotecnològiques.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.