Aplicacions biotecnològiques en la indústria alimentària

Activitats auxiliars de magatzem

Forma’t en recepció, preparació i expedició de comandes amb especialització en carretons elevadors!

Experiència laboralGratuïtat dels estudisRetribució mensual

 

L’objectiu general de la formació és descriure les aplicacions de la biotecnologia en la indústria alimentària identificant els microorganismes i els processos involucrats.

Els objectius didàctics són:

  • Identificar i reconèixer els processos d’elaboració d’aliments que empren microorganismes, incloent llevats alimentaris i bacteris, i valorar les aplicacions de l’enginyeria genètica en la seva millora.
  • Caracteritzar el procés de producció de biomassa bacteriana i reconèixer els enzims comercials d’origen microbià utilitzats en la transformació d’aliments.
  • Descriure els processos biotecnològics per a l’obtenció d’edulcorants, saboritzants, polisacàrids, vitamines i pigments, i caracteritzar els aliments transgènics i la seva repercussió en la salut i nutrició.
  • Reconèixer la normativa que regula la biotecnologia en la indústria alimentària i adoptar una actitud oberta i crítica davant les noves tendències i aplicacions biotecnològiques.

 

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

 

El programa té una durada de 15 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Processos i productes que empren microorganismes.
  • Llevats alimentaris. Producció de cervesa, vi, licors destil·lats i altres. Productes de fleca.
  • Llevats inactius i els seus derivats. Aplicacions.
  • Bacteris àcid-làctics. Cultius iniciadors.
  • Productes lactis.
  • Productes carnis. Cultius iniciadors.
  • Derivats del peix. Cultius iniciadors.
  • Vegetals fermentats. Cultius iniciadors.
  • El vinagre i altres àcids (cítric, làctic, màlic i fumàric).
  • Producció de proteïna de biomassa microbiana. Procés de producció.
  • Producció d’enzims. Procés. Aplicacions.
  • Producció d’additius alimentaris d’origen microbià. Procés de producció. Polisacàrids i edulcorants. Saboritzants. Producció de vitamines i pigments. Avanços.
  • Enzims comercials. Aplicacions.
  • Aliments transgènics. Organismes modificats genèticament (OMG).
  • Avaluació de la seguretat dels nous productes alimentaris. Normativa europea i nacional.
  • Actitud oberta i crítica davant les noves tendències i aplicacions biotecnològiques.

 

 

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

 

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions