Benestar animal durant el sacrifici en escorxadors de porcí, de boví i equí, d’oví i cabrum, d’aus i de conills

Benestar animal durant el sacrifici en escorxadors de porcí, de boví i equí, d’oví i cabrum, d’aus i de conills

Formació específica i homologada per a personal d’escorxadors sobre el benestar animal durant el procés de sacrifici de les diferents espècies.

Personal operari d’escorxadors d’animals.

El programa té una durada de 10 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • La importància del benestar en el transport, descàrrega, conducció i subjecció del bestiar porcí en els moments previs al sacrifici.
  • Legislació específica de protecció dels animals en el moment del sacrifici.
  • Legislació específica de protecció dels animals en el moment del transport pel que fa a la descàrrega,conducció i maneig dels animals.
  • Condicionants estructurals dels escorxadors: molls de descàrrega, corrals, passadissos i línies de sacrifici en relació a l’espècie en qüestió.
  • Comportament de les diferents espècies en relació amb les activitats desenvolupades en els escorxador si exigències específiques de benestar animal.
  • Subjecció i maneig dels animals de les diferents espècies.
  • Mètodes d’atordiment i dessagnament dels animals. Valoració dels signes d’inconsciència i mort.
  • Mancances, errades i pràctiques incorrectes més freqüents i manera de corregir-les.
  • Mòdul pràctic.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Formació específica i homologada per a personal d’escorxadors sobre el benestar animal durant el procés de sacrifici de les diferents espècies.

Personal operari d’escorxadors d’animals.

El programa té una durada de 10 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • La importància del benestar en el transport, descàrrega, conducció i subjecció del bestiar porcí en els moments previs al sacrifici.
  • Legislació específica de protecció dels animals en el moment del sacrifici.
  • Legislació específica de protecció dels animals en el moment del transport pel que fa a la descàrrega,conducció i maneig dels animals.
  • Condicionants estructurals dels escorxadors: molls de descàrrega, corrals, passadissos i línies de sacrifici en relació a l’espècie en qüestió.
  • Comportament de les diferents espècies en relació amb les activitats desenvolupades en els escorxador si exigències específiques de benestar animal.
  • Subjecció i maneig dels animals de les diferents espècies.
  • Mètodes d’atordiment i dessagnament dels animals. Valoració dels signes d’inconsciència i mort.
  • Mancances, errades i pràctiques incorrectes més freqüents i manera de corregir-les.
  • Mòdul pràctic.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una  acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions

Altres formacions

Reconèixer els processos d’elaboració de la indústria càrnia descrivint els procediments i les tècniques associades.

Dirigit a treballadors/es de l’empresa o noves incorporacions que no tenen o tenen poc coneixement de la llengua catalana o castellana (alfabetitzats en llengua romànica) i amb baix coneixement en àmbits funcionals relatius a la indústria alimentària.

Actualitzar i millorar les habilitats i coneixements dels treballadors/es. Aquesta formació es planteja no només com a requeriment per a superar les diferents auditories sinó com a una eina real de què disposa l’empresa per a traslladar informació destacada (novetats, disconformitats, dades de sinistralitat) i millora contínua.

Qualsevol treballador que s’incorpori a l’empresa necessita una benvinguda inicial que el guiarà en la seva incorporació, l’integrarà en la cultura de l’empresa i el formarà en aquells aspectes clau de la indústria alimentària.

Formació general i específica sobre benestar animal a l’escorxador, que permet, alhora, obtenir l’acreditació que exigeix la normativa vigent per a personal encarregat d’escorxadors.

Formació específica i homologada per a personal d’escorxadors sobre el benestar animal durant el procés de sacrifici de les diferents espècies.

Descriure les aplicacions de la biotecnologia en la indústria alimentària identificant els microorganismes i els processos involucrats.

Caracteritzar bioreactors i reconèixer biosensors i altres aplicacions biotecnològiques, valorant-ne el potencial per a assegurar la qualitat dels aliments en la indústria alimentària.

Reconèixer i analitzar els processos d'elaboració d'altres productes alimentaris i els fonaments de la microbiologia, relacionant-los amb la seva aplicació tecnològica en la indústria alimentària.

Organitzar l’envasament i embalatge dels productes elaborats, justificant-ne les tècniques i els equips seleccionats.