Bioreactors i biosensors en la biotecnologia alimentària

Activitats auxiliars de magatzem

Forma’t en recepció, preparació i expedició de comandes amb especialització en carretons elevadors!

Experiència laboralGratuïtat dels estudisRetribució mensual

 

Els objectius generals de la formació són: caracteritzar els bioreactors relacionant-los amb les seves aplicacions biotecnològiques en la indústria alimentària i reconèixer els biosensors i altres aplicacions de la biotecnologia valorant-ne el potencial per assegurar la qualitat dels aliments. 

Els objectius didàctics són:

  • Reconèixer i classificar els bioreactors, analitzant-ne el disseny, les operacions, els requeriments, els subproductes i els efluents, així com la cinètica de creixement microbià i els factors limitants.
  • Determinar diagrames de flux per a la recuperació del producte desitjat i reconèixer els punts clau d’optimització dels processos de fermentació industrial, incloent la transferència de massa i calor.
  • Caracteritzar i analitzar les tècniques basades en biosensors, immunoassaigs (RIA, FIA, ELISA) i seqüències d’àcids nucleics per a la detecció de microorganismes, toxines i fraus alimentaris.
  • Valorar les aplicacions biotecnològiques en la detecció de contaminants, l’anàlisi d’aliments i el tractament de residus alimentaris.

 

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

 

El programa té una durada de 15 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Característiques dels bioreactors:
    • Fermentadors i bioreactors. Característiques i paràmetres de control.
    • Classificació dels bioreactors.
    • Creixement microbià. Cinètiques de creixement. Factors limitants que afecten el creixement.
    • Transferència de massa. Balanç. Transferència d’oxigen.
    • Transferència de calor. Balanç. Factors.
    • Recuperació de productes. Diagrama del procés. Aplicacions.
    • Control del procés de bioreacció: determinacions físiques, químiques i mesures biològiques.
  • Aplicació de biosensors:
    • Biosensors. Concepte. Aplicacions.
    • Sensors microbians. Aplicacions.
    • Sensors no microbians. Aplicacions.
    • Biosensor que no utilitzen ADN. Tècniques. Configuració bàsica.
    • Sondes d’ADN. Tècniques.
    • Immunoassaigs. Concepte.
    • Tècniques moleculars d’anàlisis d’aliments. Reacció en cadena de la polimerasa (PCR).
    • Detecció d’OMG (Organismes Modificats Genèticament).
    • Biotransformació en el tractament de residus alimentaris.

 

 

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

 

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions