Conducció i control d’un procés d’elaboració
Data d'inici
per determinar
Durada
35 hores
Format
online o presencial
100% Bonificable
Conducció i control d’un procés d’elaboració
Data d'inici
per determinar
Durada
35 hores
Format
online o presencial

100% Bonificable
L’objectiu general de la formació és conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.
Els objectius didàctics són:
- Condueix l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria làctia, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.
- Controla l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria càrnia justificant els punts d’inspecció i els paràmetres de control establerts.
- Condueix l’elaboració d’un producte alimentari vegetal, descrivint les activitats de producció, els equips i dels sistemes automàtics de procés.
- Controla l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria de la pesca caracteritzant el procés d’elaboració, els equips, els punts d’inspecció i els paràmetres de control.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 35 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Elaboració d’un producte de la indústria làctia:
- Procés d’elaboració d’un producte làctic. Descripció. Equips de procés.
- Aplicació de l’APPCC al producte làctic que es vol elaborar.
- Identificació dels automatismes dels equips de procés i dels seus components.
- Matèries primeres làcties i auxiliars de producció del producte làctic que es vol elaborar.
- Simulació del procés d’elaboració del producte làctic que es vol elaborar.
- Rendiment i cost final del producte elaborat.
- Subproductes làctics obtinguts. Residus i productes de rebuig.
- Elaboració d’un producte de la indústria càrnia:
- Procés d’elaboració d’un producte carni. Descripció. Equips de procés.
- Aplicació de l’APPCC al producte carni que es vol elaborar. Paràmetres de control i freqüència de mesura.
- Caracterització dels automatismes dels equips de procés i dels seus components.
- Matèries primeres càrnies i auxiliars de producció del producte que es vol elaborar. Càlcul de necessitats.
- Simulació del procés d’elaboració del producte carni amb els equips de procés.
- Rendiment i cost final del producte elaborat.
- Subproductes carnis obtinguts. Residus i productes de rebuig.
- Elaboració d’un producte vegetal:
- Procés d’elaboració d’un producte vegetal. Descripció. Equips de procés.
- Aplicació de l’APPCC al producte vegetal que es vol elaborar. Paràmetres de control i freqüència de mesura.
- Caracterització dels automatismes dels equips de procés i dels seus components.
- Matèries primeres vegetals i auxiliars de producció del producte que es vol elaborar. Càlcul de necessitats.
- Simulació del procés d’elaboració del producte vegetal amb els equips de procés.
- Rendiment i cost final del producte elaborat.
- Subproductes vegetals obtinguts. Residus i productes de rebuig.
- Característiques de qualitat del producte vegetal elaborat.
- Elaboració d’un producte de la indústria de la pesca:
- Procés d’elaboració d’un producte de la pesca. Descripció. Equips de procés.
- Aplicació de l’APPCC al producte que es vol elaborar. Paràmetres de control i freqüència de mesura.
- Caracterització dels automatismes dels equips de procés i dels seus components.
- Matèries primeres de la pesca i auxiliars de producció del producte que es vol elaborar. Càlcul de necessitats.
- Simulació del procés d’elaboració amb els equips de procés.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
L’objectiu general de la formació és conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.
Els objectius didàctics són:
- Condueix l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria làctia, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.
- Controla l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria càrnia justificant els punts d’inspecció i els paràmetres de control establerts.
- Condueix l’elaboració d’un producte alimentari vegetal, descrivint les activitats de producció, els equips i dels sistemes automàtics de procés.
- Controla l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria de la pesca caracteritzant el procés d’elaboració, els equips, els punts d’inspecció i els paràmetres de control.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 35 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Elaboració d’un producte de la indústria làctia:
- Procés d’elaboració d’un producte làctic. Descripció. Equips de procés.
- Aplicació de l’APPCC al producte làctic que es vol elaborar.
- Identificació dels automatismes dels equips de procés i dels seus components.
- Matèries primeres làcties i auxiliars de producció del producte làctic que es vol elaborar.
- Simulació del procés d’elaboració del producte làctic que es vol elaborar.
- Rendiment i cost final del producte elaborat.
- Subproductes làctics obtinguts. Residus i productes de rebuig.
- Elaboració d’un producte de la indústria càrnia:
- Procés d’elaboració d’un producte carni. Descripció. Equips de procés.
- Aplicació de l’APPCC al producte carni que es vol elaborar. Paràmetres de control i freqüència de mesura.
- Caracterització dels automatismes dels equips de procés i dels seus components.
- Matèries primeres càrnies i auxiliars de producció del producte que es vol elaborar. Càlcul de necessitats.
- Simulació del procés d’elaboració del producte carni amb els equips de procés.
- Rendiment i cost final del producte elaborat.
- Subproductes carnis obtinguts. Residus i productes de rebuig.
- Elaboració d’un producte vegetal:
- Procés d’elaboració d’un producte vegetal. Descripció. Equips de procés.
- Aplicació de l’APPCC al producte vegetal que es vol elaborar. Paràmetres de control i freqüència de mesura.
- Caracterització dels automatismes dels equips de procés i dels seus components.
- Matèries primeres vegetals i auxiliars de producció del producte que es vol elaborar. Càlcul de necessitats.
- Simulació del procés d’elaboració del producte vegetal amb els equips de procés.
- Rendiment i cost final del producte elaborat.
- Subproductes vegetals obtinguts. Residus i productes de rebuig.
- Característiques de qualitat del producte vegetal elaborat.
- Elaboració d’un producte de la indústria de la pesca:
- Procés d’elaboració d’un producte de la pesca. Descripció. Equips de procés.
- Aplicació de l’APPCC al producte que es vol elaborar. Paràmetres de control i freqüència de mesura.
- Caracterització dels automatismes dels equips de procés i dels seus components.
- Matèries primeres de la pesca i auxiliars de producció del producte que es vol elaborar. Càlcul de necessitats.
- Simulació del procés d’elaboració amb els equips de procés.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Altres formacions
Anàlisi d’aliments: assajos físics, químics i fisicoquímics
Comercialització i promoció de productes alimentaris
Conducció i control d’un procés d’elaboració
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Indústria de la llet i productes làctics
Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.