Idiomes per a persones nouvingudes

100% Bonificable

Idiomes per a persones nouvingudes

100% Bonificable

L’objectiu general del curs és adquirir els coneixements funcionals i lingüístics bàsics per a desenvolupar-se correctament en el lloc de treball comprenent i atenent les instruccions donades i respectant les normes de salut laboral, higiene i seguretat alimentària i mediambiental.

Els objectius específics són:

  • Comprendre i utilitzar expressions quotidianes i frases molt simples que permetin al treballador interactuar d’una manera senzilla en converses molt bàsiques dins de l’empresa i que comportin un intercanvi d’informació directe sobre temes personals i laborals.
  • Aprendre les normes d’higiene i manipulació d’aliments i actuar fent una correcta aplicació.
  • Conèixer i saber identificar els perills bàsics i més rellevants dels riscos laborals.
  • Ser capaç d’aplicar les mesures preventives i utilitzar correctament els equips de protecció.
  • Saber identificar les senyalitzacions de risc en les empreses.
  • Aprendre a actuar en situacions d’emergència.
  • Comprendre la importància de seguir la normativa mediambiental per a reduir l’impacte sobre el medi ambient.

Dirigit a treballadors/es de l’empresa o noves incorporacions que no tenen o tenen poc coneixement de la llengua catalana o castellana (alfabetitzats en llengua romànica) i amb baix coneixement en àmbits funcionals relatius a la indústria alimentària.

El programa té una durada, depenent del nivell de l’idioma, d’entre 60 i 200 hores. Conté els següents mòduls formatius:

  • Em presento.
  • La meva professió.
  • El meu horari.
  • Instal·lacions i equips.
  • Prevenció de riscos laborals (PRL).
  • Higiene i seguretat alimentària.
  • Sostenibilitat ambiental en la indústria alimentària.

Al completar el curs amb èxit, l’alumnat obtindrà un nivell lingüístic equivalent a l’A2 segons el Marc Comú Europeu de Referència per a les llengües, així com coneixements bàsics en seguretat alimentària i higiene, food defense, processos, orientació laboral i PRL.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

L’objectiu general del curs és adquirir els coneixements funcionals i lingüístics bàsics per a desenvolupar-se correctament en el lloc de treball comprenent i atenent les instruccions donades i respectant les normes de salut laboral, higiene i seguretat alimentària i mediambiental.

Els objectius específics són:

  • Comprendre i utilitzar expressions quotidianes i frases molt simples que permetin al treballador interactuar d’una manera senzilla en converses molt bàsiques dins de l’empresa i que comportin un intercanvi d’informació directe sobre temes personals i laborals.
  • Aprendre les normes d’higiene i manipulació d’aliments i actuar fent una correcta aplicació.
  • Conèixer i saber identificar els perills bàsics i més rellevants dels riscos laborals.
  • Ser capaç d’aplicar les mesures preventives i utilitzar correctament els equips de protecció.
  • Saber identificar les senyalitzacions de risc en les empreses.
  • Aprendre a actuar en situacions d’emergència.
  • Comprendre la importància de seguir la normativa mediambiental per a reduir l’impacte sobre el medi ambient.

Dirigit a treballadors/es de l’empresa o noves incorporacions que no tenen o tenen poc coneixement de la llengua catalana o castellana (alfabetitzats en llengua romànica) i amb baix coneixement en àmbits funcionals relatius a la indústria alimentària.

El programa té una durada, depenent del nivell de l’idioma, d’entre 60 i 200 hores. Conté els següents mòduls formatius:

  • Em presento.
  • La meva professió.
  • El meu horari.
  • Instal·lacions i equips.
  • Prevenció de riscos laborals (PRL).
  • Higiene i seguretat alimentària.
  • Sostenibilitat ambiental en la indústria alimentària.

Al completar el curs amb èxit, l’alumnat obtindrà un nivell lingüístic equivalent a l’A2 segons el Marc Comú Europeu de Referència per a les llengües, així com coneixements bàsics en seguretat alimentària i higiene, food defense, processos, orientació laboral i PRL.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una  acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions

Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.