Indústria dels derivats de la pesca i de l’aqüicultura

100% Bonificable

Indústria dels derivats de la pesca i de l’aqüicultura

100% Bonificable

L’objectiu general de la formació és caracteritzar els processos d’elaboració de productes derivats de la pesca i aqüicultura descrivint els seus fonaments.

Els objectius didàctics són:

  • Interpreta la normativa que defineix el procés tecnològic.
  • Descriu les característiques i propietats de les matèries primeres, auxiliars i productes en curs i acabats de la indústria de productes derivats de la pesca i de l’aqüicultura.
  • Reconeix els procediments, paràmetres i tècniques utilitzades en la determinació del grau de frescor, identificació i classificació específica de peixos i mariscos.
  • Analitza els principals processos i procediments utilitzats en la indústria dels productes derivats de la pesca i de l’aqüicultura.
  • Descriu les transformacions que es produeixen en les matèries primeres i productes derivats de la pesca i de l’aqüicultura durant el seu emmagatzematge i elaboració.
  • Associa a cada etapa i operació els equips de procés i els seus paràmetres de control.
  • Identifica les característiques específiques del processament de productes acollits a denominació d’origen o identificacions geogràfiques protegides.
  • Reconeix els processos d’alteració dels productes derivats de la pesca i de l’aqüicultura, les causes originàries, les conseqüències derivades i les mesures de prevenció corresponents.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 20 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Procés d’elaboració de productes derivats de la pesca i aqüicultura:
    • Normativa aplicable als productes pesquers i de l’aqüicultura.
    • Matèries primeres: espècies de peixos comestibles. Classificació. Manipulació. Grau de frescor.
    • Condiments, espècies, additius i altres auxiliars. Classificació i identificació. Característiques.
    • Tecnologia del peix i del marisc. Processos unitaris en la transformació de peix. Fonaments i aplicacions. Categorització. Condicions d’emmagatzematge i conservació.
    • Productes derivats de la pesca i de l’aqüicultura. Classificació. Processos tecnològics. Factors que influeixen en el processament. Tipus. Equips.
    • Subproductes derivats del peix.
    • Denominacions d’origen, identificacions geogràfiques protegides i altres marques de qualitat dels productes de la pesca.
    • Alteracions del peix i marisc.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

L’objectiu general de la formació és caracteritzar els processos d’elaboració de productes derivats de la pesca i aqüicultura descrivint els seus fonaments.

Els objectius didàctics són:

  • Interpreta la normativa que defineix el procés tecnològic.
  • Descriu les característiques i propietats de les matèries primeres, auxiliars i productes en curs i acabats de la indústria de productes derivats de la pesca i de l’aqüicultura.
  • Reconeix els procediments, paràmetres i tècniques utilitzades en la determinació del grau de frescor, identificació i classificació específica de peixos i mariscos.
  • Analitza els principals processos i procediments utilitzats en la indústria dels productes derivats de la pesca i de l’aqüicultura.
  • Descriu les transformacions que es produeixen en les matèries primeres i productes derivats de la pesca i de l’aqüicultura durant el seu emmagatzematge i elaboració.
  • Associa a cada etapa i operació els equips de procés i els seus paràmetres de control.
  • Identifica les característiques específiques del processament de productes acollits a denominació d’origen o identificacions geogràfiques protegides.
  • Reconeix els processos d’alteració dels productes derivats de la pesca i de l’aqüicultura, les causes originàries, les conseqüències derivades i les mesures de prevenció corresponents.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 20 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Procés d’elaboració de productes derivats de la pesca i aqüicultura:
    • Normativa aplicable als productes pesquers i de l’aqüicultura.
    • Matèries primeres: espècies de peixos comestibles. Classificació. Manipulació. Grau de frescor.
    • Condiments, espècies, additius i altres auxiliars. Classificació i identificació. Característiques.
    • Tecnologia del peix i del marisc. Processos unitaris en la transformació de peix. Fonaments i aplicacions. Categorització. Condicions d’emmagatzematge i conservació.
    • Productes derivats de la pesca i de l’aqüicultura. Classificació. Processos tecnològics. Factors que influeixen en el processament. Tipus. Equips.
    • Subproductes derivats del peix.
    • Denominacions d’origen, identificacions geogràfiques protegides i altres marques de qualitat dels productes de la pesca.
    • Alteracions del peix i marisc.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una  acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions

Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.