Innovació alimentària

100% Bonificable

Innovació alimentària

100% Bonificable

L’objectiu general de la formació és analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Els objectius didàctics són:

  • Supervisa l’elaboració d’aliments amb major vida útil, descrivint els seus fonaments tecnològics.
  • Condueix l’elaboració d’aliments adaptats a noves vetes de mercat, reconeix les particularitats de cada cas.
  • Controla l’elaboració d’aliments funcionals relacionant les seves propietats amb la influència per a la salut.
  • Condueix l’elaboració d’aliments adaptats a grups de població amb intolerància alimentària, reconeixent els seus requeriments.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 45 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Elaboració d’aliments amb major vida útil:
    • Vida útil i data de durada mínima.
    • Variables (temps, temperatura i altres) òptimes per a cada tipus i format d’aliment. Aplicacions.
    • Mètodes de modificació de l’atmosfera. Aplicacions.
    • Nous conservants en la indústria alimentària.
    • Nous materials d’envasament. Utilització.
    • Tecnologia de barreres per prolongar la vida útil dels aliments. Aplicació.
    • Actitud oberta davant les innovacions tecnològiques per prolongar la vida útil dels aliments.
  • Elaboració d’aliments adaptats a noves vetes de mercat:
    • Particularitats nutricionals de les principals realitats socioculturals de l’entorn.
    • Productes alimentaris dirigits a diferents ètnies.
    • Aliments regionals. Elaboració.
    • Aliments dirigits a diferents grups de població (infantil, adolescents, tercera edat). Elaboració.
    • Aliments ecològics. Característiques. Legislació.
    • Aliments de IV i V gamma. Característiques. Processos d’elaboració tipus.
    • Actitud emprenedora davant noves vetes de mercat.
  • Elaboració d’aliments funcionals:
    • Aliments funcionals. Classificació. Efectes sobre la salut.
    • Aliments rics en àcids grassos insaturats.
    • Aliments hipocalòrics i/o baixos en sodi. Descripció.
    • Aliments prebiòtics. Funció fisiològica.
    • Aliments probiòtics. Funció fisiològica.
    • Aliments enriquits en fibra. Funció fisiològica.
    • Aliments enriquits en vitamines, minerals i altres.
    • Legislació específica per a l’elaboració i etiquetatge dels aliments funcionals.
  • Elaboració d’aliments adaptats a grups de població amb intolerància alimentària:
    • Principals intoleràncies i al·lèrgies alimentàries. Classificació.
    • Mesures preventives per a evitar contaminacions creuades.
    • Aliments sense gluten. Elaboració.
    • Aliments sense sucres afegits. Elaboració.
    • Productes alimentaris exempts de lactosa.
    • Aliments exempts de fenilalanina i altres aminoàcids. Etiquetatge.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

L’objectiu general de la formació és analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Els objectius didàctics són:

  • Supervisa l’elaboració d’aliments amb major vida útil, descrivint els seus fonaments tecnològics.
  • Condueix l’elaboració d’aliments adaptats a noves vetes de mercat, reconeix les particularitats de cada cas.
  • Controla l’elaboració d’aliments funcionals relacionant les seves propietats amb la influència per a la salut.
  • Condueix l’elaboració d’aliments adaptats a grups de població amb intolerància alimentària, reconeixent els seus requeriments.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 45 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Elaboració d’aliments amb major vida útil:
    • Vida útil i data de durada mínima.
    • Variables (temps, temperatura i altres) òptimes per a cada tipus i format d’aliment. Aplicacions.
    • Mètodes de modificació de l’atmosfera. Aplicacions.
    • Nous conservants en la indústria alimentària.
    • Nous materials d’envasament. Utilització.
    • Tecnologia de barreres per prolongar la vida útil dels aliments. Aplicació.
    • Actitud oberta davant les innovacions tecnològiques per prolongar la vida útil dels aliments.
  • Elaboració d’aliments adaptats a noves vetes de mercat:
    • Particularitats nutricionals de les principals realitats socioculturals de l’entorn.
    • Productes alimentaris dirigits a diferents ètnies.
    • Aliments regionals. Elaboració.
    • Aliments dirigits a diferents grups de població (infantil, adolescents, tercera edat). Elaboració.
    • Aliments ecològics. Característiques. Legislació.
    • Aliments de IV i V gamma. Característiques. Processos d’elaboració tipus.
    • Actitud emprenedora davant noves vetes de mercat.
  • Elaboració d’aliments funcionals:
    • Aliments funcionals. Classificació. Efectes sobre la salut.
    • Aliments rics en àcids grassos insaturats.
    • Aliments hipocalòrics i/o baixos en sodi. Descripció.
    • Aliments prebiòtics. Funció fisiològica.
    • Aliments probiòtics. Funció fisiològica.
    • Aliments enriquits en fibra. Funció fisiològica.
    • Aliments enriquits en vitamines, minerals i altres.
    • Legislació específica per a l’elaboració i etiquetatge dels aliments funcionals.
  • Elaboració d’aliments adaptats a grups de població amb intolerància alimentària:
    • Principals intoleràncies i al·lèrgies alimentàries. Classificació.
    • Mesures preventives per a evitar contaminacions creuades.
    • Aliments sense gluten. Elaboració.
    • Aliments sense sucres afegits. Elaboració.
    • Productes alimentaris exempts de lactosa.
    • Aliments exempts de fenilalanina i altres aminoàcids. Etiquetatge.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una  acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions

Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.