Innovació alimentària
Data d'inici
per determinar
Durada
45 hores
Format
online o presencial
100% Bonificable
Innovació alimentària
Data d'inici
per determinar
Durada
45 hores
Format
online o presencial

100% Bonificable
L’objectiu general de la formació és analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.
Els objectius didàctics són:
- Supervisa l’elaboració d’aliments amb major vida útil, descrivint els seus fonaments tecnològics.
- Condueix l’elaboració d’aliments adaptats a noves vetes de mercat, reconeix les particularitats de cada cas.
- Controla l’elaboració d’aliments funcionals relacionant les seves propietats amb la influència per a la salut.
- Condueix l’elaboració d’aliments adaptats a grups de població amb intolerància alimentària, reconeixent els seus requeriments.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 45 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Elaboració d’aliments amb major vida útil:
- Vida útil i data de durada mínima.
- Variables (temps, temperatura i altres) òptimes per a cada tipus i format d’aliment. Aplicacions.
- Mètodes de modificació de l’atmosfera. Aplicacions.
- Nous conservants en la indústria alimentària.
- Nous materials d’envasament. Utilització.
- Tecnologia de barreres per prolongar la vida útil dels aliments. Aplicació.
- Actitud oberta davant les innovacions tecnològiques per prolongar la vida útil dels aliments.
- Elaboració d’aliments adaptats a noves vetes de mercat:
- Particularitats nutricionals de les principals realitats socioculturals de l’entorn.
- Productes alimentaris dirigits a diferents ètnies.
- Aliments regionals. Elaboració.
- Aliments dirigits a diferents grups de població (infantil, adolescents, tercera edat). Elaboració.
- Aliments ecològics. Característiques. Legislació.
- Aliments de IV i V gamma. Característiques. Processos d’elaboració tipus.
- Actitud emprenedora davant noves vetes de mercat.
- Elaboració d’aliments funcionals:
- Aliments funcionals. Classificació. Efectes sobre la salut.
- Aliments rics en àcids grassos insaturats.
- Aliments hipocalòrics i/o baixos en sodi. Descripció.
- Aliments prebiòtics. Funció fisiològica.
- Aliments probiòtics. Funció fisiològica.
- Aliments enriquits en fibra. Funció fisiològica.
- Aliments enriquits en vitamines, minerals i altres.
- Legislació específica per a l’elaboració i etiquetatge dels aliments funcionals.
- Elaboració d’aliments adaptats a grups de població amb intolerància alimentària:
- Principals intoleràncies i al·lèrgies alimentàries. Classificació.
- Mesures preventives per a evitar contaminacions creuades.
- Aliments sense gluten. Elaboració.
- Aliments sense sucres afegits. Elaboració.
- Productes alimentaris exempts de lactosa.
- Aliments exempts de fenilalanina i altres aminoàcids. Etiquetatge.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
L’objectiu general de la formació és analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.
Els objectius didàctics són:
- Supervisa l’elaboració d’aliments amb major vida útil, descrivint els seus fonaments tecnològics.
- Condueix l’elaboració d’aliments adaptats a noves vetes de mercat, reconeix les particularitats de cada cas.
- Controla l’elaboració d’aliments funcionals relacionant les seves propietats amb la influència per a la salut.
- Condueix l’elaboració d’aliments adaptats a grups de població amb intolerància alimentària, reconeixent els seus requeriments.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 45 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Elaboració d’aliments amb major vida útil:
- Vida útil i data de durada mínima.
- Variables (temps, temperatura i altres) òptimes per a cada tipus i format d’aliment. Aplicacions.
- Mètodes de modificació de l’atmosfera. Aplicacions.
- Nous conservants en la indústria alimentària.
- Nous materials d’envasament. Utilització.
- Tecnologia de barreres per prolongar la vida útil dels aliments. Aplicació.
- Actitud oberta davant les innovacions tecnològiques per prolongar la vida útil dels aliments.
- Elaboració d’aliments adaptats a noves vetes de mercat:
- Particularitats nutricionals de les principals realitats socioculturals de l’entorn.
- Productes alimentaris dirigits a diferents ètnies.
- Aliments regionals. Elaboració.
- Aliments dirigits a diferents grups de població (infantil, adolescents, tercera edat). Elaboració.
- Aliments ecològics. Característiques. Legislació.
- Aliments de IV i V gamma. Característiques. Processos d’elaboració tipus.
- Actitud emprenedora davant noves vetes de mercat.
- Elaboració d’aliments funcionals:
- Aliments funcionals. Classificació. Efectes sobre la salut.
- Aliments rics en àcids grassos insaturats.
- Aliments hipocalòrics i/o baixos en sodi. Descripció.
- Aliments prebiòtics. Funció fisiològica.
- Aliments probiòtics. Funció fisiològica.
- Aliments enriquits en fibra. Funció fisiològica.
- Aliments enriquits en vitamines, minerals i altres.
- Legislació específica per a l’elaboració i etiquetatge dels aliments funcionals.
- Elaboració d’aliments adaptats a grups de població amb intolerància alimentària:
- Principals intoleràncies i al·lèrgies alimentàries. Classificació.
- Mesures preventives per a evitar contaminacions creuades.
- Aliments sense gluten. Elaboració.
- Aliments sense sucres afegits. Elaboració.
- Productes alimentaris exempts de lactosa.
- Aliments exempts de fenilalanina i altres aminoàcids. Etiquetatge.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Altres formacions
Anàlisi d’aliments: assajos físics, químics i fisicoquímics
Comercialització i promoció de productes alimentaris
Conducció i control d’un procés d’elaboració
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Indústria de la llet i productes làctics
Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.