L’envasat per a la preparació i conservació dels aliments
Data d'inici
per determinar
Durada
15 hores
Format
online o presencial
L’envasat per a la preparació i conservació dels aliments
Data d'inici
per determinar
Durada
15 hores
Format
online o presencial

L’objectiu general de la formació és organitzar l’envasament i embalatge dels productes elaborats, justificant-ne les tècniques i els equips seleccionats.
Els objectius didàctics són:
-
Analitzar les funcions de l’envasament i embalatge, caracteritzant els materials, operacions, condicions i equips utilitzats en aquests processos.
-
Realitzar i verificar les operacions d’envasament, embalatge i etiquetatge, garantint la integritat dels envasos i aplicant tractaments de conservació quan sigui necessari.
-
Identificar i garantir la informació obligatòria i complementària de les etiquetes, adoptant mesures d’higiene, seguretat alimentària i prevenció de riscos laborals.
-
Valorar la repercussió ambiental de l’ús racional dels materials d’envasament i embalatge, promovent pràctiques sostenibles.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 15 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Funcions de l’envasament i embalatge dels productes alimentaris.
- Envasos d’ús alimentari. Materials.
- Dosificació i ompliment d’envasos.
- Elements i sistemes de tancament d’envasos. Integritat i hermeticitat.
- Línies d’envasament, embalatge i etiquetatge de productes alimentaris.
- Operacions i procediments d’envasament asèptic.
- Envasament in situ de productes alimentaris.
- Etiquetes i rètols dels productes alimentaris. Informació obligatòria i complementària segons la normativa vigent.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
L’objectiu general de la formació és organitzar l’envasament i embalatge dels productes elaborats, justificant-ne les tècniques i els equips seleccionats.
Els objectius didàctics són:
-
Analitzar les funcions de l’envasament i embalatge, caracteritzant els materials, operacions, condicions i equips utilitzats en aquests processos.
-
Realitzar i verificar les operacions d’envasament, embalatge i etiquetatge, garantint la integritat dels envasos i aplicant tractaments de conservació quan sigui necessari.
-
Identificar i garantir la informació obligatòria i complementària de les etiquetes, adoptant mesures d’higiene, seguretat alimentària i prevenció de riscos laborals.
-
Valorar la repercussió ambiental de l’ús racional dels materials d’envasament i embalatge, promovent pràctiques sostenibles.
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 15 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Funcions de l’envasament i embalatge dels productes alimentaris.
- Envasos d’ús alimentari. Materials.
- Dosificació i ompliment d’envasos.
- Elements i sistemes de tancament d’envasos. Integritat i hermeticitat.
- Línies d’envasament, embalatge i etiquetatge de productes alimentaris.
- Operacions i procediments d’envasament asèptic.
- Envasament in situ de productes alimentaris.
- Etiquetes i rètols dels productes alimentaris. Informació obligatòria i complementària segons la normativa vigent.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Altres formacions
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Indústria de la llet i productes làctics
Tecnologia alimentària: Altres productes alimentosos
Indústria dels derivats de la pesca i de l’aqüicultura
Idiomes per a persones nouvingudes

Benestar animal durant el sacrifici per a personal encarregat d’escorxadors

Benestar animal durant el sacrifici en escorxadors de porcí, de boví i equí, d’oví i cabrum, d’aus i de conills
Altres formacions

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.

Reconeix els processos d’elaboració d'altres productes alimentaris descrivint els seus fonaments tecnològics.

Caracteritzar els processos d’elaboració de productes derivats de la pesca i aqüicultura descrivint els seus fonaments.

Reconèixer els processos d’elaboració de la indústria càrnia descrivint els procediments i les tècniques associades.

Dirigit a treballadors/es de l’empresa o noves incorporacions que no tenen o tenen poc coneixement de la llengua catalana o castellana (alfabetitzats en llengua romànica) i amb baix coneixement en àmbits funcionals relatius a la indústria alimentària.

Actualitzar i millorar les habilitats i coneixements dels treballadors/es. Aquesta formació es planteja no només com a requeriment per a superar les diferents auditories sinó com a una eina real de què disposa l’empresa per a traslladar informació destacada (novetats, disconformitats, dades de sinistralitat) i millora contínua.

Qualsevol treballador que s’incorpori a l’empresa necessita una benvinguda inicial que el guiarà en la seva incorporació, l’integrarà en la cultura de l’empresa i el formarà en aquells aspectes clau de la indústria alimentària.

Formació general i específica sobre benestar animal a l’escorxador, que permet, alhora, obtenir l’acreditació que exigeix la normativa vigent per a personal encarregat d’escorxadors.

Formació específica i homologada per a personal d’escorxadors sobre el benestar animal durant el procés de sacrifici de les diferents espècies.