Planificació i programació de la producció

Planificació i programació de la producció

L’objectiu general de la formació és desenvolupar i optimitzar els programes de producció per a una unitat productiva, analitzant detalladament la informació clau sobre el procés i el producte, per a garantir una producció eficient i de qualitat.

Els objectius didàctics són:

  • Analitzar l’impacte del mercat, els consumidors i les tendències futures en la planificació i organització de la producció alimentària, identificant-ne els riscos i incerteses associats.
  • Reconèixer les àrees funcionals de la indústria alimentària i les seves interaccions, amb especial atenció a la gestió de la producció, les ordres de fabricació i la coordinació amb logística i comercial.
  • Descriure i aplicar tècniques de programació de la producció, identificant fases, prioritats, necessitats de materials, ritmes d’aprovisionament i recursos humans i tècnics.
  • Elaborar previsions de demanda i gestiona estocs, representant gràficament les activitats del programa de producció per optimitzar el procés productiu.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 10 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Indústria alimentària i el mercat actual. El mercat alimentari i el consumidor: característiques i tendències de producció.
  • Àrees funcionals i configuració de departaments en la indústria alimentària. Organigrames funcionals.
  • El procés productiu en el marc de la indústria: estratègia operativa.
  • Direcció de la producció. Gestió de la producció alimentària. Activitats de producció. Prioritats del procés. Seqüenciació.
  • Previsió de la demanda. Demanda independent. Eines de càlcul i gestió.
  • Planificació de la producció. Planificació agregada i elaboració del Pla  Mestre de Producció (P.M.P)
  • Càlcul i gestió d’estocs al llarg del procés productiu.
  • Programació de la producció alimentària. Ordres de fabricació. Objectius i tècniques de programació. Riscos i incertesa de les línies de producció. Representació gràfica del programa de producció

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

L’objectiu general de la formació és desenvolupar i optimitzar els programes de producció per a una unitat productiva, analitzant detalladament la informació clau sobre el procés i el producte, per a garantir una producció eficient i de qualitat.

Els objectius didàctics són:

  • Analitzar l’impacte del mercat, els consumidors i les tendències futures en la planificació i organització de la producció alimentària, identificant-ne els riscos i incerteses associats.
  • Reconèixer les àrees funcionals de la indústria alimentària i les seves interaccions, amb especial atenció a la gestió de la producció, les ordres de fabricació i la coordinació amb logística i comercial.
  • Descriure i aplicar tècniques de programació de la producció, identificant fases, prioritats, necessitats de materials, ritmes d’aprovisionament i recursos humans i tècnics.
  • Elaborar previsions de demanda i gestiona estocs, representant gràficament les activitats del programa de producció per optimitzar el procés productiu.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 10 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Indústria alimentària i el mercat actual. El mercat alimentari i el consumidor: característiques i tendències de producció.
  • Àrees funcionals i configuració de departaments en la indústria alimentària. Organigrames funcionals.
  • El procés productiu en el marc de la indústria: estratègia operativa.
  • Direcció de la producció. Gestió de la producció alimentària. Activitats de producció. Prioritats del procés. Seqüenciació.
  • Previsió de la demanda. Demanda independent. Eines de càlcul i gestió.
  • Planificació de la producció. Planificació agregada i elaboració del Pla  Mestre de Producció (P.M.P)
  • Càlcul i gestió d’estocs al llarg del procés productiu.
  • Programació de la producció alimentària. Ordres de fabricació. Objectius i tècniques de programació. Riscos i incertesa de les línies de producció. Representació gràfica del programa de producció

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una  acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions

Altres formacions

Reconèixer els processos d’elaboració de la indústria càrnia descrivint els procediments i les tècniques associades.

Dirigit a treballadors/es de l’empresa o noves incorporacions que no tenen o tenen poc coneixement de la llengua catalana o castellana (alfabetitzats en llengua romànica) i amb baix coneixement en àmbits funcionals relatius a la indústria alimentària.

Actualitzar i millorar les habilitats i coneixements dels treballadors/es. Aquesta formació es planteja no només com a requeriment per a superar les diferents auditories sinó com a una eina real de què disposa l’empresa per a traslladar informació destacada (novetats, disconformitats, dades de sinistralitat) i millora contínua.

Qualsevol treballador que s’incorpori a l’empresa necessita una benvinguda inicial que el guiarà en la seva incorporació, l’integrarà en la cultura de l’empresa i el formarà en aquells aspectes clau de la indústria alimentària.

Formació general i específica sobre benestar animal a l’escorxador, que permet, alhora, obtenir l’acreditació que exigeix la normativa vigent per a personal encarregat d’escorxadors.

Formació específica i homologada per a personal d’escorxadors sobre el benestar animal durant el procés de sacrifici de les diferents espècies.

Descriure les aplicacions de la biotecnologia en la indústria alimentària identificant els microorganismes i els processos involucrats.

Caracteritzar bioreactors i reconèixer biosensors i altres aplicacions biotecnològiques, valorant-ne el potencial per a assegurar la qualitat dels aliments en la indústria alimentària.

Reconèixer i analitzar els processos d'elaboració d'altres productes alimentaris i els fonaments de la microbiologia, relacionant-los amb la seva aplicació tecnològica en la indústria alimentària.

Organitzar l’envasament i embalatge dels productes elaborats, justificant-ne les tècniques i els equips seleccionats.