Programa normalitzat de control de la higiene (PNCH)
Data d'inici
per determinar
Durada
5 hores
Format
online asincrònic
Bonificable
Programa normalitzat de control de la higiene (PNCH)
Data d'inici
per determinar
Durada
5 hores
Format
online asincrònic

Bonificable
Les empreses que exporten a un país tercer han de complir els requisits i les condicions estipulades a l’acord sobre els requisits del Programa Normalitzat de Control de la Higiene (PNCH), en anglès, Sanitation Standard Operation Procedures (SSOP), i estar expressament autoritzades per la direcció general de salut pública i sanitat exterior.
Aquesta formació permetrà formar el personal del departament de qualitat amb els principis fonamentals i les bases reguladores del PNCH per tal de poder redactar, implantar, supervisar i/o millorar el PNCH de l’empresa assegurant el compliment normatiu i la seguretat dels productes carnis elaborats i poder-los exportar a països tercers.
Enfocat principalment a personal tècnic d’empreses alimentàries.
El programa té una durada de 5 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Marc general.
- Principis fonamentals i requisits específics del programa.
- Normativa d’aplicació.
- Determinació de zones i equips.
- Registre controls pre-operatius i operatius.
- Verificació del control.
- Introducció a la norma d’EUA.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Les empreses que exporten a un país tercer han de complir els requisits i les condicions estipulades a l’acord sobre els requisits del Programa Normalitzat de Control de la Higiene (PNCH), en anglès, Sanitation Standard Operation Procedures (SSOP), i estar expressament autoritzades per la direcció general de salut pública i sanitat exterior.
Aquesta formació permetrà formar el personal del departament de qualitat amb els principis fonamentals i les bases reguladores del PNCH per tal de poder redactar, implantar, supervisar i/o millorar el PNCH de l’empresa assegurant el compliment normatiu i la seguretat dels productes carnis elaborats i poder-los exportar a països tercers.
Enfocat principalment a personal tècnic d’empreses alimentàries.
El programa té una durada de 5 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Marc general.
- Principis fonamentals i requisits específics del programa.
- Normativa d’aplicació.
- Determinació de zones i equips.
- Registre controls pre-operatius i operatius.
- Verificació del control.
- Introducció a la norma d’EUA.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Altres formacions
Programa normalitzat de control de la higiene (PNCH)
Anàlisi d’aliments: assajos físics, químics i fisicoquímics
Comercialització i promoció de productes alimentaris
Conducció i control d’un procés d’elaboració
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Altres formacions

Aquesta formació permetrà formar el personal del departament de qualitat amb els principis fonamentals i les bases reguladores del PNCH per tal de poder redactar, implantar, supervisar i/o millorar el PNCH de l’empresa assegurant el compliment normatiu i la seguretat dels productes carnis elaborats i poder-los exportar a països tercers.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.