Tractaments tèrmics per a la preparació i conservació dels aliments
Activitats auxiliars de magatzem
Forma’t en recepció, preparació i expedició de comandes amb especialització en carretons elevadors!
Experiència laboralGratuïtat dels estudisRetribució mensual
Els objectius generals de la formació són: conduir els tractaments de conservació per calor descrivint-ne els fonaments i els paràmetres de control i aplicar tractaments de conservació per baixes temperatures descrivint les tècniques i els equips de processament.
Els objectius didàctics són:
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 45 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Tractaments de conservació per calor:
- Alteracions dels aliments. Causes i factors que hi intervenen.
- Mecanismes de transferència de calor. Fonaments.
- Pasteurització. Objectius. Tipus. Equips. Paràmetres de control. Conservació i vida útil dels productes pasteuritzats.
- Esterilització i tractaments UHT. Objectius. Tipus. Equips. Paràmetres de control. Conservació i vida útil dels productes esterilitzats.
- Interpretació dels gràfics de control dels tractaments de conservació per calor.
- Tractaments de conservació per baixes temperatures:
- Utilització del fred en la conservació dels aliments.
- Sistemes de producció de fred i els seus mecanismes d’actuació.
- Refrigeració. Objectius. Tipus. Equips de procés. Paràmetres de control. Conservació i vida útil dels productes refrigerats.
- Congelació. Objectius. Tipus. Equips de procés. Paràmetres de control. Conservació i vida útil dels productes congelats.
- Interpretació dels gràfics de control dels tractaments de conservació per fred.
- Fluids criogènics. Repercussió ambiental. Recollida selectiva.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.