Bioreactors i biosensors en la biotecnologia alimentària
Activitats auxiliars de magatzem
Forma’t en recepció, preparació i expedició de comandes amb especialització en carretons elevadors!
Experiència laboralGratuïtat dels estudisRetribució mensual
Els objectius generals de la formació són: caracteritzar els bioreactors relacionant-los amb les seves aplicacions biotecnològiques en la indústria alimentària i reconèixer els biosensors i altres aplicacions de la biotecnologia valorant-ne el potencial per assegurar la qualitat dels aliments.
Els objectius didàctics són:
Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.
El programa té una durada de 15 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- Característiques dels bioreactors:
- Fermentadors i bioreactors. Característiques i paràmetres de control.
- Classificació dels bioreactors.
- Creixement microbià. Cinètiques de creixement. Factors limitants que afecten el creixement.
- Transferència de massa. Balanç. Transferència d’oxigen.
- Transferència de calor. Balanç. Factors.
- Recuperació de productes. Diagrama del procés. Aplicacions.
- Control del procés de bioreacció: determinacions físiques, químiques i mesures biològiques.
- Aplicació de biosensors:
- Biosensors. Concepte. Aplicacions.
- Sensors microbians. Aplicacions.
- Sensors no microbians. Aplicacions.
- Biosensor que no utilitzen ADN. Tècniques. Configuració bàsica.
- Sondes d’ADN. Tècniques.
- Immunoassaigs. Concepte.
- Tècniques moleculars d’anàlisis d’aliments. Reacció en cadena de la polimerasa (PCR).
- Detecció d’OMG (Organismes Modificats Genèticament).
- Biotransformació en el tractament de residus alimentaris.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.