Benestar animal durant el sacrifici en escorxadors de porcí, de boví i equí, d’oví i cabrum, d’aus i de conills
Data d'inici
a convenir
Durada
10 hores
Format
presencial
Bonificable
Benestar animal durant el sacrifici en escorxadors de porcí, de boví i equí, d’oví i cabrum, d’aus i de conills
Data d'inici
a convenir
Durada
10 hores
Format
presencial

Bonificable
Formació específica i homologada per a personal d’escorxadors sobre el benestar animal durant el procés de sacrifici de les diferents espècies.
Personal operari d’escorxadors d’animals.
El programa té una durada de 10 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- La importància del benestar en el transport, descàrrega, conducció i subjecció del bestiar porcí en els moments previs al sacrifici.
- Legislació específica de protecció dels animals en el moment del sacrifici.
- Legislació específica de protecció dels animals en el moment del transport pel que fa a la descàrrega,conducció i maneig dels animals.
- Condicionants estructurals dels escorxadors: molls de descàrrega, corrals, passadissos i línies de sacrifici en relació a l’espècie en qüestió.
- Comportament de les diferents espècies en relació amb les activitats desenvolupades en els escorxador si exigències específiques de benestar animal.
- Subjecció i maneig dels animals de les diferents espècies.
- Mètodes d’atordiment i dessagnament dels animals. Valoració dels signes d’inconsciència i mort.
- Mancances, errades i pràctiques incorrectes més freqüents i manera de corregir-les.
- Mòdul pràctic.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Formació específica i homologada per a personal d’escorxadors sobre el benestar animal durant el procés de sacrifici de les diferents espècies.
Personal operari d’escorxadors d’animals.
El programa té una durada de 10 hores lectives amb els següents mòduls formatius:
- La importància del benestar en el transport, descàrrega, conducció i subjecció del bestiar porcí en els moments previs al sacrifici.
- Legislació específica de protecció dels animals en el moment del sacrifici.
- Legislació específica de protecció dels animals en el moment del transport pel que fa a la descàrrega,conducció i maneig dels animals.
- Condicionants estructurals dels escorxadors: molls de descàrrega, corrals, passadissos i línies de sacrifici en relació a l’espècie en qüestió.
- Comportament de les diferents espècies en relació amb les activitats desenvolupades en els escorxador si exigències específiques de benestar animal.
- Subjecció i maneig dels animals de les diferents espècies.
- Mètodes d’atordiment i dessagnament dels animals. Valoració dels signes d’inconsciència i mort.
- Mancances, errades i pràctiques incorrectes més freqüents i manera de corregir-les.
- Mòdul pràctic.
No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.
Altres formacions
Anàlisi d’aliments: assajos físics, químics i fisicoquímics
Comercialització i promoció de productes alimentaris
Conducció i control d’un procés d’elaboració
Indústria derivada de fruites i hortalisses
Indústria de la llet i productes làctics
Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.