Bioquímica i microbiologia en la biotecnologia alimentària

100% Bonificable

Bioquímica i microbiologia en la biotecnologia alimentària

100% Bonificable

Els objectius generals de la formació són: reconèixer els processos d’elaboració d’altres productes alimentaris descrivint els seus fonaments tecnològics i analitzar els fonaments de la microbiologia relacionant-los amb la seva aplicació en la indústria alimentària.

Els objectius didàctics són:

  • Caracteritzar la bioquímica com a ciència que estudia el metabolisme i relacionar carbohidrats, lípids, proteïnes i enzims amb les funcions cel·lulars i la síntesi de proteïnes.
  • Analitzar l’organització cel·lular procariota i eucariota, descrivint la reproducció i el metabolisme microbià, i classificar els microorganismes rellevants en processos biotecnològics.
  • Descriure els àcids nucleics com a portadors de la informació genètica i analitzar les tècniques de millora de soques i la tecnologia de l’ADN recombinant com a eines clau en la biotecnologia.
  • Valorar la transferència genètica i les implicacions dels microorganismes en la biotecnologia industrial.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 36 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Fonaments de bioquímica:
    • La cèl·lula. Estructura i funcions.
    • Grups funcionals dels principis immediats i reaccions més significatives.
    • Carbohidrats, lípids i proteïnes: classificació i funció cel·lular.
    • Enzims. Poder catalític, especificitat i control de l’activitat enzimàtica. Classificació.
    • Síntesi proteica. Àcids nucleics. La transcripció i el seu control. La traducció i el seu control.
  • Fonaments de microbiologia:
    • Organització cel·lular.
    • Microorganismes. Classificació.
    • Creixement i proliferació de poblacions microbianes. Transferència genètica.
    • Metabolisme microbià. Nutrició. Catabolisme. Fermentació.
    • Millora de soques. Mutacions.
    • Recombinació: conjugació, transformació i transducció en bacteris. Tecnologia de l’ADN recombinant. Vectors plasmídics.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Els objectius generals de la formació són: reconèixer els processos d’elaboració d’altres productes alimentaris descrivint els seus fonaments tecnològics i analitzar els fonaments de la microbiologia relacionant-los amb la seva aplicació en la indústria alimentària.

Els objectius didàctics són:

  • Caracteritzar la bioquímica com a ciència que estudia el metabolisme i relacionar carbohidrats, lípids, proteïnes i enzims amb les funcions cel·lulars i la síntesi de proteïnes.
  • Analitzar l’organització cel·lular procariota i eucariota, descrivint la reproducció i el metabolisme microbià, i classificar els microorganismes rellevants en processos biotecnològics.
  • Descriure els àcids nucleics com a portadors de la informació genètica i analitzar les tècniques de millora de soques i la tecnologia de l’ADN recombinant com a eines clau en la biotecnologia.
  • Valorar la transferència genètica i les implicacions dels microorganismes en la biotecnologia industrial.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 36 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Fonaments de bioquímica:
    • La cèl·lula. Estructura i funcions.
    • Grups funcionals dels principis immediats i reaccions més significatives.
    • Carbohidrats, lípids i proteïnes: classificació i funció cel·lular.
    • Enzims. Poder catalític, especificitat i control de l’activitat enzimàtica. Classificació.
    • Síntesi proteica. Àcids nucleics. La transcripció i el seu control. La traducció i el seu control.
  • Fonaments de microbiologia:
    • Organització cel·lular.
    • Microorganismes. Classificació.
    • Creixement i proliferació de poblacions microbianes. Transferència genètica.
    • Metabolisme microbià. Nutrició. Catabolisme. Fermentació.
    • Millora de soques. Mutacions.
    • Recombinació: conjugació, transformació i transducció en bacteris. Tecnologia de l’ADN recombinant. Vectors plasmídics.

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una  acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions

Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.