Planificació i programació de la producció

100% Bonificable

Planificació i programació de la producció

100% Bonificable

L’objectiu general de la formació és desenvolupar i optimitzar els programes de producció per a una unitat productiva, analitzant detalladament la informació clau sobre el procés i el producte, per a garantir una producció eficient i de qualitat.

Els objectius didàctics són:

  • Analitzar l’impacte del mercat, els consumidors i les tendències futures en la planificació i organització de la producció alimentària, identificant-ne els riscos i incerteses associats.
  • Reconèixer les àrees funcionals de la indústria alimentària i les seves interaccions, amb especial atenció a la gestió de la producció, les ordres de fabricació i la coordinació amb logística i comercial.
  • Descriure i aplicar tècniques de programació de la producció, identificant fases, prioritats, necessitats de materials, ritmes d’aprovisionament i recursos humans i tècnics.
  • Elaborar previsions de demanda i gestiona estocs, representant gràficament les activitats del programa de producció per optimitzar el procés productiu.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 10 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Indústria alimentària i el mercat actual. El mercat alimentari i el consumidor: característiques i tendències de producció.
  • Àrees funcionals i configuració de departaments en la indústria alimentària. Organigrames funcionals.
  • El procés productiu en el marc de la indústria: estratègia operativa.
  • Direcció de la producció. Gestió de la producció alimentària. Activitats de producció. Prioritats del procés. Seqüenciació.
  • Previsió de la demanda. Demanda independent. Eines de càlcul i gestió.
  • Planificació de la producció. Planificació agregada i elaboració del Pla  Mestre de Producció (P.M.P)
  • Càlcul i gestió d’estocs al llarg del procés productiu.
  • Programació de la producció alimentària. Ordres de fabricació. Objectius i tècniques de programació. Riscos i incertesa de les línies de producció. Representació gràfica del programa de producció

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

L’objectiu general de la formació és desenvolupar i optimitzar els programes de producció per a una unitat productiva, analitzant detalladament la informació clau sobre el procés i el producte, per a garantir una producció eficient i de qualitat.

Els objectius didàctics són:

  • Analitzar l’impacte del mercat, els consumidors i les tendències futures en la planificació i organització de la producció alimentària, identificant-ne els riscos i incerteses associats.
  • Reconèixer les àrees funcionals de la indústria alimentària i les seves interaccions, amb especial atenció a la gestió de la producció, les ordres de fabricació i la coordinació amb logística i comercial.
  • Descriure i aplicar tècniques de programació de la producció, identificant fases, prioritats, necessitats de materials, ritmes d’aprovisionament i recursos humans i tècnics.
  • Elaborar previsions de demanda i gestiona estocs, representant gràficament les activitats del programa de producció per optimitzar el procés productiu.

Enfocat principalment a persones treballadores d’empreses de la indústria alimentària.

El programa té una durada de 10 hores lectives amb els següents mòduls formatius:

  • Indústria alimentària i el mercat actual. El mercat alimentari i el consumidor: característiques i tendències de producció.
  • Àrees funcionals i configuració de departaments en la indústria alimentària. Organigrames funcionals.
  • El procés productiu en el marc de la indústria: estratègia operativa.
  • Direcció de la producció. Gestió de la producció alimentària. Activitats de producció. Prioritats del procés. Seqüenciació.
  • Previsió de la demanda. Demanda independent. Eines de càlcul i gestió.
  • Planificació de la producció. Planificació agregada i elaboració del Pla  Mestre de Producció (P.M.P)
  • Càlcul i gestió d’estocs al llarg del procés productiu.
  • Programació de la producció alimentària. Ordres de fabricació. Objectius i tècniques de programació. Riscos i incertesa de les línies de producció. Representació gràfica del programa de producció

No existeix cap requisit de formació específic per accedir-hi.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Demostra allò que saps fer i aconsegueix una  acreditació oficial a partir de la teva experiència laboral, de serveis prestats, mitjançant una beca o voluntariat, o la teva formació no oficial.

Altres formacions

Altres formacions

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària a través de la presa i preparació de mostres, l'aplicació d'anàlisis instrumentals en aliments i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Assegurar la qualitat i la seguretat alimentària mitjançant la realització de mostrejos, l'aplicació de tècniques analítiques fisicoquímiques i l'elaboració d'informes tècnics per al control del producte i del procés.

Gestionar de manera eficient el cicle logístic complet, des de l'aprovisionament fins a l'emmagatzematge i la distribució, assegurant la qualitat del producte final.

Gestionar i comercialitzar productes i matèries primeres en l’àmbit alimentari, aplicant tècniques de negociació, promoció i publicitat, i utilitzant eficientment les tecnologies de la informació i comunicació.

Analitzar i aplicar metodologies innovadores en l’elaboració d’aliments, caracteritzant processos tecnològics específics per augmentar la vida útil, adaptar els productes a nous segments de mercat i desenvolupar aliments funcionals amb beneficis per a la salut.

Regular els sistemes de control dels processos productius reconeixent-ne els components i els fonaments tecnològics.

Conduir l’elaboració d’un producte alimentari de la indústria alimentària, descrivint les activitats de producció, els materials i les necessitats dels equips i dels sistemes automàtics de procés.

Desenvolupar habilitats comunicatives orals i escrites en llengua estàndard, comprenent i interpretant informació professional, acadèmica i quotidiana, i emetent missatges adequats al context i al registre lingüístic.

Reconèixer els processos d'elaboració de conserves i/o sucs vegetals descrivint els procediments i tècniques associades.

Desenvolupa els processos d'elaboració de llets de consum i de productes lactis caracteritzant els seus fonaments tecnològics.