Com ajuda i com condiciona la legislació en producció d’aliments ecològics
La jornada a càrrec d’Alba Piqué, Inspectora del Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i Lluís Mauri responsable de la Granja Mas el Garet de Tona productors de llet i formatges de cabra ecològics va servir per posar de manifest l’increment d’aquest tipus de productes.
Concretament la Sra Alba Piqué va concretar que estan incloses en el registre de la CCPAE més de 650 explotacions agrícoles i ramaderes, algunes de les quals s’han introduït recentment amb l’objectiu clar de buscar alt valor afegit al producte així com també la cerca d’un producte final de major qualitat i més acceptabilitat pel consumidor.
Així mateix el Sr. Mauri va explicar la seva experiència per a la transformació de l’explotació tradicional fins a ecològic així com els motius i complicacions sorgides.
La jornada va acabar amb una sessió de debat entre els assistents, sobre les dificultats en el procés de transformació de les instal•lacions i explotacions de producció alimentaries, així com la necessitat de producció respectuosa amb el medi ambient, i poder disposar de la informació i formació necessaris.