Oferta de feina, Suport a l’àrea acadèmica
Sector carni i comerç exterior
Segons l’informe de la Federació Espanyola d’Indústries de l’alimentació i Begudes d’Espanya (FIAB) presentat a finals del mes de maig, la carn és un dels aliments que més van exportar al llarg del 2013 en les companyies espanyoles. D’acord amb l’informe de FIAB, el capítol exportador més important de tot el mercat de l’alimentació és el de carns i despulles comestibles, amb un 17,3% del total de productes de la indústria d’alimentació i begudes.
Segons dades del Ministeri d’Economia, la carn porcina va ser la segona partida exportadora de la indústria de l’alimentació i begudes l’any passat, representant el 10,6% del total de les exportacions, només per darrere del vi. El passat any, la indústria de la carn a Espanya va registrar un volum d’exportació que superava àmpliament el de les importacions, presentant taxes de cobertura per sobre del 100%, fins al 344,6%.
El nombre d’empreses espanyoles exportadores de carn va augmentar el 2013 fins a les 884 (856 al 2012; 807 al 2011; 773 al 2010). L’any de l’inici de la crisi, 2007, Espanya exportava carn per valor de 2.184 milions d’euros, pels 3.916 milions d’euros en exportacions al 2013.